Jelena Skendžić dugo godina pisala je beauty blog pod nazivom Babushka blog, a prije nekoliko mjeseci svoju ljubav i znanje o preparativnoj kozmetici pretvorila je u beauty brend koji pomaže ženama koje se bore protiv kožnih nepravilnosti. Zbog iskrenosti, nepovlađivanja brendovima i tendencije da bez dlake na jeziku recenzira svaki proizvod koji joj padne pod ruku stekla je dobru reputaciju i povjerenje čitateljica koje su joj najbolje recenzentice i kritičarke proizvoda, a Jelenino lice je za Skintegru najbolja reklama.

Jelena, nekadašnja blogerica, a danas uspješna poslovna žena u intervjuima često navodi kako je do ideje za pokretanje vlastitog brenda kozmetike došlo prvenstveno iz revolta jer na tržištu nije mogla pronaći proizvode kojima bi se dugoročno vraćala, a da zadovoljavalju potrebe njezine osjetljive i reaktivne kože.

  Zadar je dobio najljepši beauty kutak na svijetu

U istraživanju tržišta i otvorenoj komunikaciji sa ženama različitih dobih skupina uvidjela je da veliki broj žena vodi iste borbe kad su u pitanju kožne nepravilnosti, a sve žele imati zdrav ten i prirodan izgled kože.

 

Clarion – potentni eksfolirajući serum iz Skintegrine radionice

 

Približavate se tridesetoj i polako shvaćate da nikada niste imali odmor od “pubertetskih” prištića? Nažalost, niste sami. Od akni u odrasloj dobi pati svaka druga žena.

Jeste li znali da će nevjerojatnih 85% ljudi tijekom života razviti neki oblik akni?

Za većinu žena, akne se prvotno manifestiraju između 14. i 17. godine života, no obično ne prestaju spontano u tom intervalu. Akne mogu varirati od vrlo blagih komedonalnih promjena, do teških upalnih procesa (cističnih akni). Najčešće koreliraju s cikličkim hormonalnih promjenama, no za neke su žene nezgodna konstanta koja zahtijeva svakodnevnu aplikaciju šminke s velikom prekrivnom moći. Čak 96% oboljelih žena potvrđuje da im akne narušavaju samopouzdanje, odnosno normalno funkcioniranje u svakodnevici.

  Prva potpuno prirodna linija za njegu kose novitet je u obitelji L'Oréal

99% žena obolijeva od akni na licu, što i ne čudi jer je koža lica masnija od kože tijela, no zbog utjecaja androgenih hormona na kožu, čak 60% oboljelih muči i problematična koža tijela, poglavito leđa, dekoltea i nadlaktica.

U proteklom je desetljeću prosječna dob oboljelih od akni porasla s 21. na 27. godinu života što znači da akne više ne možemo smatrati “pubertetskim” problemom. Dok svi pričaju o “pubertetskim” problemima s kožom koji bi trebali spontano završiti s ulaskom u dvadesete, nitko ne spominje onih 50% žena koje umjesto trudničkog sjaja neugodno iznenade akne ili nevjerojatnih 14% žena koje problem s kožom imaju čak i u četvrtom desetljeću života.

  Max Factor ima idealan proizvod za glossy usne

Imajući na umu populaciju odraslih žena s nesavršenostima, Skintegra je razvila Clarion – serum posebno formuliran za žene koje uz regulaciju nepravilnosti na licu žele preventivno djelovati i na prve znakove starenja.

Ovaj potentni eksfolirajući serum baziran je na minimalističkoj formulaciji koja uključuje 4% glikolne kiseline i 2% salicilne kiseline te ekstrakte sladića, zelenog čaja i ružičastog žednjaka. Salicilna i glikolna kiselina djeluju keratolitički, prevenirajući začepljene pore te poboljšavaju funkciju kože sklone nastanku akni. Clarion je formuliran bez dodatka parabena, denaturiranog alkohola ili etanola, sintetskih mirisa, bojila i drugih iritansa.

 

Skintegra webshop

Cijena Clariona: 139,00 kn