Često nas u gubitku kilograma sprečavaju nezdravi i nesvjesni zalogaji i međuobroci.

Kada donesete odluku da morate skinuti nekoliko kilograma, prve promjene se najčašće odnose na tri glavna obroka – doručak, ručak i večeru. Ono na što je teže paziti (jer često jedemo “nesvjesno”) su sitni zalogaji, ali i međuobroci kojima unesemo nepotrebne kalorije. Dva međuobroka su svakako potrebna u danu, ali morate birati pametne namirnice. Zato smo pronašli četiri namirnice koje vas neće nadebljati i odlčan su izbor za međobrok ili kad  vas uhvati želja za hranom.

Jabuke

Idealan međubrok jer su bogate vlaknima koji će vas zasititi, poboljšati probavu, a ima i diuretski učinak pa će vam pomoći pri oslobađanju viška tekućine u tijelu.

Borovnice

Zdrave bobice koje imaju niski glikemijski indeks ukusan su međuobrok. Pomažu u smanjenju kolesterola pa ih slobodno jedite i više puta u danu (jednu malu šalicu).

Leća

Izvrsna namirnica koja obiluje vlaknima, a ima vrlo malo kalorija. Možete je pripremiti kao hladnu salatu, a kao varivo može biti i odličan glavni obrok.

Bademi

Uz bademe ćete dugo biti siti, a svakodnevnom konzumacijom (2 šake dnevno) ubrzat ćete proces mršavljenja, a posebno ćete biti zadovoljni ravnim trbuhom.