Volite juhe, ali ne prijaju vam tople juhe u ljetnim danima? Imamo rješenje! Skuhajte si ukusnu hladnu juhu.

Visoke temperature iscrpljuju naš organizam i više nego ikad nam je potreban zdrav okrepljujuć obrok, a upravo takav je hladna juha od tikvica. Priprema je jednostavna, a možete je ostaviti u hladnjaku i jesti sutradan.

Potrebno vam je: 4 tikvice srednje veličine
1 l vode ili povrtnog temeljca
1 luk
3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
bosiljak
peršin
sol, papar

Priprema: Na dvije žlice maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte tikvice narezane na kockice i pirjate nekoliko minuta (dok ne omekšaju). Dodajte vodu ili povrtni temeljac i kuhajte dok tikvica skroz ne omekša. Stavite sve u blender i dobro izmiksajte te ostavite da se ohladi. Pri posluživanju po želji posipajte nasjeckanim peršinom i bosiljkom.

  Na jednostavan način napravite grčki jogurt kod kuće