Iskoristite sezonu ovog ukusnog voća!

Zobena kaša slovi kao jedna od najboljih opcija za doručak jer je bogata proteinima i prehrambenim vlaknima zbog kojih ćete duže vrijeme ostati siti. No, isto tako jako brzo može dosaditi pa je najbolje da na nju gledate kao prazno platno koje možete obogatiti raznim sezonskim namirnicama i tako svaki put stvoriti neko novo jelo. Ovaj put glavna je zvijezda jagoda i kokos!

 

Što vam je potrebno?

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 i pol šalica mlijeka od kokosa
  • ekstrakt vanilije
  • sol
  • 6-8 jagoda
  • čips od kokosa
  Ovo su namirnice koje trebate konzumirati ako ne pijete dovoljno vode

U posudu srednje veličine ubacite zobene pahuljice i mlijeko od kokosa. Na vatri srednje jačine sačekajte da zakuha i smanjite jačinu te povremeno promiješajte. Kada se zobena kaša stisne (nakon otprilike 7-10 minuta) maknite je s vatre i nadodajte prstohvat soli i ekstrakt vanilije. Ako je kaša pregusta, slobodno nadodajte još mlijeka.

Narežite jagode i ubacite u kašu te nadodajte čips od kokosa koji će osim teksture kaši nadodati suptilni okus.

Kašu također možete spremiti večer prije i tako dobiti hladnu i osvježavajuću verziju koja će nekima više prijati tijekom toplih dana. Dovoljno je da u posudu ubacite zobene pahuljice i mlijeko te ih ostavite preko noći. Ujutro je kaša spremna za voće i konzumaciju.

  Probajte hladnu ljetnu juhu od tikvica