Tako jednostavni i brzi, a tako elegantni i fini. Danas sam se odlučila za kombinaciju kave i Amaretta, da me podsjećaju na obožavani tiramisu, i vjerujte mi uistinu to i čine. 🙂

Namočeni u finu gorku kavu i Amaretto, dobijete doživljaj da jedete tiramisu u malo drugačijem ljepšem obliku.  😉

Sastojci:

200 g oštrog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
150 g šećera
1 jaje
120 g maslaca
100 ml mlijeka
2 žlice slatkog vrhnja
80 ml amaretta

Sirup:

40 ml jake kave, hladne
40 ml amaretta

Frosting:

250 g mascarponea
100 g slatkog vrhnja
3 žlice šećera u prahu
2 žlice amaretta

14

Postupak:
Obavezno svi sastojci moraju biti sobne temp. U jednoj zdjeli pomiješamo suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol). U drugoj zdjeli pjenjačom razradimo jaje, šećer, maslac, mlijeko, slatko vrhnje i amaretto. Suhe sastojke u par navrata umiješamo u mokre sastojke. Smjesu ulijemo u kalupe za muffine. Pečemo na 180 C cca 20-25 min.
Frosting:
Mikserom razradimo marcarpone sa slatkim vrhnjem, šećerom u prahu i amarettom. Svaki cupcake namočimo sirupom (2-3 žličice). Dodamo frosting, posipamo kakaom ili naribanom čokoladom

Dobar tek!


Autor: Tihana Topčić

Foto: Tihana Topčić


 

Svaki tjedan najfinije recepte za vas piše  Tiha u Zemlji Slatkiša.