Hladna salata savršen je obrok u toplim danima kada ne želimo da nas vrela i teška hrana dodatno zagrije. 

Dobra strana salate je i što je možete unaprijed pripremiti pa ponijeti na posao, ili ako putujete nezdrave grickalice i brzu hranu zamijenite sa salatom. Mi vam danas donosimo recept za laganu salatu od riže i povrća.

Za četiri osobe potrebno vam je:

300 g riže (možete koristiti i integralnu)
1 veća paprika
1 veći krastavac
10-tak cherry rajčica
100 g ementalera
15-tak maslina
sol
papar
maslinovo ulje

  Proljeće u čaši: Rosé limunada

Priprema: 

Skuhajte rižu, procijedite, prelijte hladnom vodom i pustite da se ohladi. Papriku, krastavac i ementaler nasjeckajte na kockice, a masline i cherry rajčice presijecite na pola. Sve skupa dodajte u zdjelu s ohlađenom rižom pa dobro promiješajte. Dodajte maslinovo ulje po želji pa posolite i popaprite.