Topliji dani idealni su za lagane voćne deserte. Zato vam donosimo recept za jednu od naših omiljenih voćnih torti s predivnom kremom od vanilije.

Biskvit:
25 dkg brašna
20 dkg šećera
6 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Krema:
1 l mlijeka
4 žutanjka
4 velike žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
vanilija (štapići vanilije ili vanilija u prahu)

80 dkg svježeg šumskog voća ili dva pakiranja smrznutog šumskog voća. S obzirom da smrznuto šumsko voće ima dozu kiseline, slobodno ga zašećerite po želji.
mlijeko ili naranča

Priprema biskvita: Šest bjelanjaka miksajte da dobijete čvrsti snijeg, dodajte 20 dkg šećera, jedan po jedan žutanjak i na kraju brašno s praškom za pecivo. Smjesu stavite u veći pleh jer biskvit treba biti tanak. Peći 15 do 20 minuta na 170 C.

Priprema kreme: U lonac na vatru stavite žutanjke, šećer i brašno i polako dolijevajte hladno mlijeko te kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte vaniliju.

Ohlađeni biskvit poškropite mlijekom ili sokom od naranče, narežite na kocke i složite na pladanj. Na biskvit posložite šumsko voće, a preko voća prelijte kremu. Svaki sljedeći “kat” slažete na isti način – biskvit – voće – krema. Tortu ukrasite tučenim šlagom.


Autor: A.D.

Foto: pixabay