Ako krenete tražiti recept za cheesecake, pronaći ćete milijun verzija (doslovno!) i sve su toliko slične, a opet različite. I znate što? Imamo i mi svoju verziju! 🙂

Sastojci:

“Biskvit”

120 g keksa grancereale
100 g maslaca
1 vanilin šećer
3 žlice šećera

Krema:

250 g svježeg sira
250 mascarponea
2 žlice milerama
8 žlica šećera
2 vanilin šećera
sok od 2 limuna
korica limuna
3 jaja
1 želatina

Voćni umak:

450 g šumskog voća
2 žlice slatkog od kupina (ili nekoj drugog bobičastog voća)
5 žlica šećera

Priprema:

Usitnite kekse, možete ih i smiksati u blenderu, dodajte šećer, vanilin šećer i omekšali maslac. Smjesu možete izraditi i rukama, pa je rasporedite u kalup, prethodno obložen pek papirom. Stavite peći 5 minuta na 200 C, a zatim smanjite na 170 C. U međuvremenu u drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, mascarpone, mileram, šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, sok od limuna i žutanjke te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte želatinu (koju ste pripremili po uputama sa vrećice) i još jednom izmiksajte.  Na kraju dodajte posebno tučen bjelanjak. Kremu ulijte u kalup i sve zajedno stavite peći na 35-40 minuta.
Kad je kolač gotov ostavite ga da se ohladi 5-6 sati. Po želji ga ukrasite bobičastim voćem i listićima badema.

U međuvremenu pripremite voćni umak. Šumsko voće stavite u lonac, dodajte vode taman toliko da ga prekrije, pa dodajte šećer. Kuhajte dok smjesa ne postane gusta, a na kraju dodajte slatko od kupina.

Cheesecake poslužite hladan s voćnim umakom.


Autor: A.B.

Foto: pixabay

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here