Stigli su nam vrući ljetni dani i idealno je vrijeme za konzumaciju laganije hrane.

Tržnice su prepune raznovrsnog sezonskog povrća od kojega možete spremiti mnoga ukusna i zdrava jela. Mi vam donosimo recept za rižot s tikvicama, mrkvom i graškom.

Potrebno vam je:

1 manja tikvica
10 dkg graška
2 mrkve srednje veličine
crveni luk
češnjak
maslinovo ulje
20 dkg riže
sir ribanac
sol, papar, koncentrat rajčice

Priprema:

Na malo maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i pirjajte još 2 minute te polako dodajte vodu (možete koristiti i temeljac od povrća). Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploškice, narezanu tikvicu i grašak. Začinite sa soli, paprom i dodajte žlicu koncentrata od rajčice. Dolijevajte vode po potrebi dok se riža ne skuha. Po želji posipajte sirom ribancem.


Autor: I.D.

Foto: pexels

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here