Ovo jelo redovno se nalazi na proljetnim i ljetnim jelovnicima u Dalmaciji, a vjerujemo da se rado jede i u ostalim dijelovima Hrvatske.

Uz verziju sa svježim rajčicama, uvijek možete isprobati i onu bržu – sa rajčicama iz konzerve, odnosno, pelatima. Priprema je jednostavna i što je najbolje, jelo je gotovo za 30 minuta.

Potrebno vam je:

1 konzerva pelata (400 g)
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol
papar
peršin
300 g tjestenine

Priprema:

Usitnite luk i češnjak i stavite ih pržiti na 2, 3 žlice maslinovog ulja, kad dobiju boju dodajte pelate. Dodajte sol i papar, te kuhajte 15-tak minuta. Na kraju dodajte sjeckani peršin. U međuvremenu skuhajte 300 g tjestenine i pomiješajte s umakom. I to je to 🙂

  Sezona je tikvica - donosimo vam dva jednostavna i ukusna recepta!

Autor: I.D.

Foto: pixabay