Mekana janjetina marinirana u začinskom bilju odlična je ideja za ručak, ali i večeru. 

Za četiri osobe potrebno vam je:

8 janjećih kotleta (debelih 1,5 – 2 cm)
2 rajčice
2 crvene paprike
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckane metvice
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica crvene paprike (slatke ili ljute, po želji)
crni papar, sol

tomatoes-857630_1280

Priprema:

Sitno nasjeckajte češnjak i metvicu i pomiješajte ih s maslinovim uljem, crvenom paprikom i paprom. S tom mješavinom premažite kotlete i prepolovljenje rajčice i paprike te poslažite u posudu i prekrijte. Ostavite najmanje pola sata u hladnjaku da se okusi prožmu.
Zagrijte gril tavu te stavite u nju meso, rajčice i paprike (prerezanom površinom prema gore) pa pecite 10-tak minuta. Okrenite meso i pecite još toliko. Na kraju pečenja posolite meso, rajčice i paprike.
Poslužite uz prilog po želji.

Dobar tek!


Autor: A.D.

Foto: flickr, pixabay 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here