Nabujak od krumpira i špinata sigurno će vam se svidjeti. Jednostavno za pripremu i gotovo za manje od sat vremena, ovo jelo je odlično opcija i za ručak i za večeru.

Potrebno vam je:

1 kg krumpira
450 g smrznutog špinata
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
3 jaja
maslac, ulje
sol
papar

Priprema:

Krumpir ogulite i skuhajte u slanoj vodi, a potom ih ocijedite i usitnite gnječilcom za pire krumpir. U drugoj posudi pirjajte luk i češnjak na maslacu i ulju, dodajte odleđeni špinat, malo vode sol i papar i pirjajte 5, 6 minuta. Sa strane stucite bjelanjke u čvrst snijeg, pa pomiješajte krumpir, špinat i žumanca. Na kraju lagano umiješajte bjelanjak.

Vatrostalnu posudu premažite maslacem pa u njega stavite smjesu i pecite 20 minuta na 180 C.


Autor: D.T.

Foto: flickr