@nyctreats

Priznajemo, volimo ih cijele godine, ali u vrijeme poklada posebno im se veselimo!

Krafne su najpopularnije jelo za vrijeme maškara pa smo se potrudili pronaći dobar recept za mirisne, mekane, domaće krafne. Ako slijedite recept, uspjeh je zagarantiran, a uz tradicionalna punjenja poput čokolade ili džema te posipanja šećerom u prahu, uvijek se možete poigrati s nekom posebnijom kremom ili glazurom… Što vam je sve potrebno te postupak pripreme donosimo u nastavku.

Sastojci:

80 dkg brašna
8 dkg šećera
8 dkg maslaca
3 žutanjaka
2 bjelanjka
3 dcl mlijeka
1 kocka kvasca
1 vanilin šećer
1 žličica soli
naribana korica limuna
ulje za prženje

Priprema:

Kvasac razmrvite i ostavite da se diže sa malo toplog mlijeka i žličicom šećera. U brašno dodatajte šećer, vanilin šećer, sol, maslac, limunovu koricu,  jaja i mlijeko, a na kraju dodajte dignuti kvasac te umijeste glatko tijesto. Ostavite da se smjesa diže na sobnoj temperaturi sat vremena. Kad se tijesto digne, razvaljajte na debljinu od 1 cm te radite okrugle oblike veličine koju želite (možete se poslužiti čašom). Prije prženja ostavite ih jos 10-tak minuta da odstoje. Zagrijate ulje, a kad stavite krafne smanjite temperaturu, te pržite sa svake strane u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.