Donosimo vam recept za predivnu tortu od limuna i čokolade. Vjerujemo da će vam ovaj desert postati jedan od omiljenih. 🙂

Potrebno vam je:

Biskvit:

12 žutanjaka
8 bjelanjaka
20 dkg šećera
20 dkg brašna
10 dkg maslaca

Krema:

12 dkg maslaca
3 limuna
3 jaja
23 dkg šećera

Čokoladna krema:

500 ml slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje

Priprema:

Od osam bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg, pa dodati 10 dkg šećera. Žutanjke i drugih 10 dkg šećera miksati na pari pa dodati u bjelanjke, a onda polako dodavati brašno i rastopljeni maslac te lagano ručno promiješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Staviti peći 20 minuta na 180 C.

  3 koktela koja ovog proljeća ne ispuštamo iz ruku!

Krema: Posebno izmiksati jaja, šećer i sok od limuna. Na vatru staviti maslac i naribanu koricu od limuna, a potom dodati smjesu jaja, šećera i limunovog soka te kuhati lagano na vatri (da ne zavrije) 4,5 minuta, odnosno dok se smjesa ne zgusne.

Čokoladna krema: u slatko vrhnje dodati čokoladu i kuhati na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.

Hladni biskvit podijelite na dva dijela. Na prvi dio namažite ohlađenu kremu od limuna, stavite drugi dio biskvita pa opet namažite kremu od limuna. Na kraju cijelu tortu premažite kremom od čokolade.

  Velvet nam je otkrio recept za najfiniji kolač od zobenih pahuljica, mascarponea, šumskog voća i jagoda

Autor: A.D.

Foto:  pixabay