Ako volite bazgu, sigurno ćete uživati u ovom receptu. Naime, iako se od bazge najčešće radi sok ili sirup, bazga se može i pržiti. Uz dodatak sirupa od limuna, dobit ćete pravi ukusni desert.

Potrebno vam je:

6 cvjetova bazge
2 jaja
1 žličica šećera
125ml punomasnog mlijeka
2 žlice mineralne vode
150g pšeničnog brašna (tip 480)
prstohvat soli
500 ml ulja
šećer u prahu

1 dcl cijeđenog soka od limuna
korica limuna
1 vanilija mahuna
10 dkg šećera

Priprema:

U zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte mlijeko, mineralnu vodu, brašno i sol te zamiješajte u tekuće tijesto. U velikoj, dubokoj tavi zagrijati ulje. Cvjetove bazge sa stabljikama umočiti u tijesto i pržiti u vrućem ulju. Zatim staviti na papiranati ručnik da upije višak ulja.

Priprema sirup:

U lonac staviti sok od limuna, koricu limuna, šećer i mahunu vanilije (unutarnji dio). Zakuhati sirup, pirjati 5 minuta na laganoj vatri.

Pržene cvjetove bazge posuti šećerom u prahu, dodati sirup i poslužiti toplo.


Autor: A.B.

Foto: youtube

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here