Danas vam donosimo recept za fine čokoladne raspuknute keksiće.

Sastojci: 

200 g tamne čokolade
50 g maslaca
2 jaja
100 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
200 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
šećer u prahu (za uvaljati kuglice)

C360_2013-12-13-08-56-14-917

Priprema: 

Na pari rastopimo čokoladu sa maslacem. U drugoj zdjeli izmiksamo jaja i smeđi šećer, te dodamo vanilin šećer. Rastopljenu čokoladu s maslacem dodamo izmiksanoj smjesi jaja i šećera. Kad je dobro povezana, u smjesu lagano u par puta dodajmo izmiješane sastojke brašna, soli i praška za pecivo. Pokrijemo zdjelu prozirnom folijom te ostavimo u hladnjaku na 2-3 sata. Smjesu vadimo žličicom te oblikujemo kuglice, dobro uvaljamo u šećer u prahu, stavljamo na lim na koji smo stavili papir za pečenje, te ih lagano pristisnemo s gornje strane. Pečemo na 180 C cca 11 min. Iznutra moraju ostati mekani.

  Zdrave palačinke od integralnog brašna

Autor: Tihana Topčić

Foto: Tihana Topčić


Svaki tjedan najfinije recepte za vas piše  Tiha u Zemlji Slatkiša.