Tjestenina je uvijek dobar izbor – slažete li se? Od jednostavnih i brzih do malo kompliciranijih recepata, omiljena je u kuhinjama diljem svijeta.

Mi vam donosimo recept za tjesteninu s povrćem, piletinom i dimljenim sirom u umaku od vrhnja.

pexels-photo-large

Sastojci koji su vam potrebni za 4 osobe:

500 grama tjestenine (penne)

250 grama pilećeg filea

1 manja brokula

2 crvene paprike

1 ljuta papričica

1 malo pakiranje kukuruza u zrnu

100 grama dimljenog sira

400 ml vrhnja za kuhanje

maslinovo ulje, sol, papar, bosiljak

kitchen-cutting-board-cooking-bell-pepper-large

 

Postupak pripreme:

Operite brokulu, nakidajte na cvjetove i kratko je blanširajte te je isperite u hladnoj vodi i ocijedite. Piletinu, rezanu na trakice, zasolite i popaprite, lagano prepržite na maslinovom ulju pa dodajte papriku, ljutu papričicu i pržite na laganoj vatri. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu.
Kad je piletina gotova, dodajte brokulu i kukuruz te prelijte vrhnjem za kuhanje. Na kraju dodajte naribani sir, te kuhajte cca 2 minute dok se sir rastopi.
Kuhanu tjesteninu premjestite u zdjelu, prelijte umakom od piletine, brokule i dimljenog sira te lagano promješajte. Na kraju po želji posipajte bosiljkom.

Dobar tek!


Autor: A.D.

Foto: Pixabay, Pexels

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here