Donosimo vam ukusan recept za punjene jabuke koji će se sigurno svidjeti vašim ukućanima ili dragim gostima.

Sastojci:

4 jabuke
2 žlice maslaca
50 g integralnog keksa
3 žlice grožđica
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
3 dcl soka od jabuke
4 žlice sirupa od javora

Priprema:

Operite i poprečno prerežite jabuke, a potom izrežite srčiku. Meso mora ostati neoštećeno. Složite ih u vatrostalnu posudu. Rastopite maslac pa jednim dijelom premažite jabuke. Usitnite kekse, dodajte grožđice, šećer i cimet te sve pomiješajte s preostalim maslacem. U udubljene jabuke stavite mješavinu te svaku jabuku poškropite sa sokom od jabuke. Ostatak soka i javorov sirup ulijte u vatrostalnu te pecite 25-35 minuta na 180 C, odnosno dok jabuke ne omekšaju.


Autor: A.D.

Foto: pinterest