Iako je već godinama uvriježeno mišljenje kako jela bogata ugljikohidratima debljaju, novo istraživanje iz zemlje koja je kolijevka tjestenine kaže upravo suprotno.

Znanstvenici IRCCS Neuromed instituta u Italiji istražili su prehrambene navike više od 23 000 odraslih osoba i otkrili 0% povezanosti između tjestenine i povećane tjelesne težine. Naprotiv, istraživanje je pokazalo kako je konzumacija tjestenine povezana sa zdravim indeksom tjelesne mase, užim strukom i boljim omjerom centimetara između struka i bokova. Tjesteninu ipak treba umjereno konzumirati i naginjati onim zdravijim, mediteranskim verzijama sa maslinovim uljem, povrćem i morskim plodovima, a manje tjesteninama čija je podloga meso. U svakom slučaju, ova vijest je izvrsna, a mi ćemo je proslaviti jednom dobrom zdjelicom – tjestenine.

  Kako napraviti savršenu voćnu salatu?

Autor: K.C.

Foto: flickr