Ovu omiljenu slasticu blogerica nemoguće je izbjeći. Makaroni su postali svojevrsni trend na društvenim mrežama, a osim što lijepo izgledaju također su i ukusni. Neodoljivi francuski kolačići ustvari dolaze iz Venecije. Talijanska slastičarka u Francusku ih je donijela na vjenčanje Henrika II., a recept se zadržao u francuskim samostanima. S premještanjem samostanskih redova, vijest o ovoj ukusnoj deliciji dopirala je do sve većeg broja ljudi.

Makaroni se sastoje od tri dijela. S gornje i donje strane nalazi se kora od snijega bjelanaca i bademovog brašna, a punjenje čini lagana krema. Tradicionalno, kolačići se rade s čokoladom, malinama i ružama, a u posljednje vrijeme popularni su i oni neobičnih okusa, poput papra. Bez obzira na to koji okus izabrali, pravi makaron biti će lagano hrskav i nježno će se topiti u ustima.

https://www.instagram.com/p/WwTRI2uVci/

Pri izradi iskusni slastičari paze i na najmanji detalj. Loš omjer snijega od bjelanaca i brašna kore će učiniti tvrdima ili će se razliti u kalupima, temperatura u pećnici mora biti pogođena točno u stupanj, a krema i kore moraju biti iste nijanse. Upravo zato cijena ovih slastica nije mala, no u njihovom pravljenju možete se izvježbati i kod kuće.

https://www.youtube.com/watch?v=jRbMRfm9RKQ


Autor: K.C. Foto: Instagram