Tajna je u detaljima!

Neograničen budžet u uređenju doma nešto je što si rijetki mogu priuštiti, ali ako nas pitate upravo ograničenja vode prema kreativnim rješenjima koja vam inače ne bi pala na pamet. Upravo u takvim trenutcima prisiljeni ste na “izmišljanje” koje će dovesti do genijalnih i unikatnih ideja koje će vaše mjesto življenja učiniti jedinstvenim. Ako želite da vaše uređenje interijera izgleda skuplje nego što uistinu jest, poslušajte ove savjete u nastavku.

1 . Osvježite stan zlatnim detaljima

A House in the Hills
A House in the Hills

Za instant dozu luksuza unesite zlatne elemente u svoj životni prostor kao što je ogledalo sa zlatnim rubom, stolić za kavu sa zlatnim akcentima ili neki dekorativni predmet. Možete transformirati već postojeće komade namještaja tako da kupite zlatnu boju (u bilo kojem hobby shopu) i sami prebojate dio koji želite naglasiti. Ne pretjerujte, dovoljno je samo par sitnica u zlatnoj boji, a kombinirajte ih sa starim predmetima koji već imaju patinu kako biste stvorili zanimljiv kontrast.

  Svečano otvoren peti Zagreb Design Week! Saznajte što sve možete vidjeti

2. Nabavite sag zanimljivog uzorka

Studio Autori
Studio Autori

Poigrajte s više uzoraka i kombinirajte par oblika tapeta što će prostoru nadodati jednu potpuno novu dimenziju. Kombiniranje više tapeta pogotovo će dobro izgledati ako se radi o retro uzorcima i starijim tapetima.

3. Stari stol prekrijte zanimljivom tkaninom

Royal Roulotte
Royal Roulotte

Ovo je odličan trik jer jako jeftino možete izabrati bilo koju vrstu tkanine i oživjeti stol koji ste inače skrivali. Ne morate nužno tražiti stolnjake koji su ograničeni u ponudi već se zaputite u prodavaonicu tekstila i pustite mašti na volju.

  Još jedan povoljan brend za uređenje doma na našem tržištu! Mömax stiže u Hrvatsku

4. Posjetite buvljake

My Scandinavian Home

Zagrepčani znaju da se na Hreliću mogu pronaći fantastični komadi namještaja koji nekad trebaju obnovu, ali često se mogu koristiti i u izvornom obliku. Ovakve vrijedne komade poput zanimljive stolice ili stolića možete pronaći i u kućama svojih baka, a uvest će jednu novu estetiku u vaš dom.

5. Sami napravite svoje umjetnine

Homes to Love

Jednostavno isprintajte motive ili citate koji vam se sviđaju i uokvirite ih, ovisno o vašim preferencama, izaberite bogati upečatljivi okvir ili crni (bijeli) minimalistički.

6. Dajte biljkama makeover

  Zašto nije pametno "kopirati" trendove u uređenju prostora s društvenih mreža?

Sight Unseen

Biljke i zelenilo mogu instantno osvježiti svaki dom, a ako ih već posjedujete potrudite se smjestiti ih u neočekivanu lončanicu. Budite kretivni, u tu svrhu mogu poslužiti pletene košare, jutene vreće, drvene kutije koje možete ukrasiti zanimljivim uzorkom…

7. “Hakirajte” namještaj

Sugar and Cloth

U svijetu već odavno vlada trend “hakiranja” namještaja, a riječ je o tome da pribavite jeftin komad i tranformirate ga u nešto drugo.