Božićna bajka u jednom od omiljenih zagrebačkih okupljališta…

 

U samom srcu Vlaške, na broju 78, krije se šarmantni Finjak koji je svojim interijerom već skupio brojne poklonike. Ove godine posjetitelje Finjaka čeka adventski ugođaj na pomalo nesvakidašnji način.

Kao što je već i sam kafić prožet starozagrebačkim štihom i u ovo predblagdansko vrijeme priča kultnog kafića povezana je s božićnim duhom Staroga Zagreba. Osim što će stalne goste, takozvane purgere, prisjetiti na nekadašnja vremena, mnogobrojni turisti imat će priliku osjetiti istinski čar Zagreba.

  Sniženi komadi iz H&M Home linije na koje vrijedi obratiti pažnju

Kako su nam otkrili vlasnici, zamisao je bila povezati unutrašnji prostor s vanjskim kako bi se kroz cijeli kompleks; terase, starog i novog Finjaka, osjećao adventski ugođaj. Fluidnost među dijelovima kafića ostvarena je izradom ulaznog dijela i drvene ograde koja prividno stvara doživljaj privatne stambene kuće. Cijela postava, ukrasi i detalji ručno su oslikani i izrađeni čime je ostvaren odmak od komercijalnog prikaza božićne atmosfere, a dodavanjem antiknih igračaka koje su krasile stare domove stvorio se kućni ugođaj i za najmlađe posjetitelje. Osim uređenjem, posebna ponuda kuhanog vina pripremljenog po najfinijoj recepturi u gradu, oduševit će i najveće obožavatelje ovog Božićnog specijaliteta.

  Zavirili smo u novu lokaciju održavanja Zagreb Design Weeka!