Broj glazbenih festivala iz godine u godinu raste, a Hrvatska se sve češće nalazi pri vrhu ljestvica kada je riječ o  top festivalskim destinacijama. Osim sunca i mora možemo ponuditi i sjajnu zabavu, a za vas smo pripremili glazbene festivale koje ne smijete propustiti ove godine.

Ultra Europe

15., 16., 17. srpnja Split, 19. srpanj Hvar

Europska inačica svjetski poznatog Ultra Music Festivala koji se svakog ožujka održava u Miamiju, donosi nam dašak te fantastične atmosfere u Split i Hvar. Tijekom tri dana organizatori dovode neke od najvećih DJ imena današnjice: Hardwell, Armin van Buuren, Afrojack, Alesso, Fedde Le Grand i Dash Berlin tek su mali djelić line-upa koji će atmosferu na Poljudu dovesti do usijanja. Poslije glavnog trodnevnog eventa na Poljudu, zabava se 19. srpnja premješta na pool party na Hvaru – za one kojima ostane snage.

  Floraart i Art park ukrasili Zagreb izuzetnim street art crtežima lica i biljkama

Superuho

1.- 3. kolovoz, Primošten

Ovaj festival idealan je za ljubitelje indie rock scene u nešto intimnijoj atmosferi koju pruža manji festival. Treće izdanje festivala donosi i treću lokaciju – Primošten. Kao headliner festivala najavljena je alternativna rock grupa Mudhoney iz Seattlea. Već prvim singlom Touch Me I’m Sick Mudhoney postaju predvodnicima grunge scene, a sama pjesma na Seattle skreće pažnju cijelog svijeta. U konačnom line-upu festivala svoje mjesto našli su i: Devendra Banhart, Mark Lanegan, Shobaleader One, Peter Hook & The Light, Mudhoney, Pips Chips & Videoclips, Saul Williams, Lightning Bolt, Damir Avdić, Žen, Side Project, It’s Everyone Else, Franz Kafka Ensemble, Baden-Baden, i Magul.

  “Hladni rat“ Pawela Pawlikowskog otvara 24. Sarajevo Film Festival

Sonus

  1. – 25. kolovoz, Pag, Zrće

Pet dana, pet noći, tri kluba na otvorenom i super partiji na brodovima – skraćeni je opis Sonusa, festivala kojeg strani mediji hvale kao jednim od najboljih svjetskih techno festivala. Sonus će se tradicionalno i ove godine održati u klubovima na popularnoj plaži Zrće, a publika će moći uživati u nastupima najvećih imena elektronske glazbene scene. Između ostalih, nastupit će Adam Beyer, Bella Sarris, Dixon, Eats Everything, Nock Curly i mnogi drugi.

Outlook Festival

  1. kolovoz – 4. rujna, tvrđava Punta Christo, Pula
  Što vas očekuje na glazbenom dijelu Zagreb Design Weeka?

Sezonu festivala možete zatvoriti Outlookom koji glasi kao vodeći europski festival bass glazbe, a svoje će posjetitelje i ove godine dočekati u pulskoj tvrđavi Punta Christo. Deveto izdanje Outlooka nesumnjivo neće razočarati: 12 dnevnih i noćnih pozornica, impresivan broj od preko 200 izvođača, poseban dnevan beach stage, kamp na samoj plaži, desetak zabava na brodovima dnevno razlog su zbog kojeg se ljubitelji dobre glazbe iz cijelog svijeta odlučuju upravo na ovaj festival. Hiatus Kaiyote, Noisia, Little Simz, Benga, Alix Perez, Goldie samo su neka imena uz koje će posjetitelji plesati do ranih jutarnjih sati.


Autor: K.C.

Foto: Pixabay