today-is-a-good-day

9 kultnih naslovnica Playboy časopisa

Naslovnice koje su uskomešale društvenu scenu!

Svijet je prije nekoliko dana obišla vijest da je preminuo Hugh Hefner, osnivač časopisa Playboy. Dok ovom mogulu neki zamjeraju ulogu u objektifikaciji žena, drugi ga hvale zbog neporecivog utjecaja na društvena zbivanja, pogotovo u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća. Koje su to naslovnice koje su izazvale veću pažnju od uobičajene, saznajte u nastavku:

Prosinac 1953.

Prvo izdanje časopisa Playboy s Marilyn Monroe na naslovnici prodalo se u 51 tisuću primjeraka, a nastalo je u stanu Hugha Hefnera u Chicagu gdje je mogul u nastajanju uložio 600 dolara u pokretanje časopisa.

Srpanj 1955.

Iako ovo nije bio prvi put da se bikini pojavio na naslovnici časopisa, prvi je put prikazan na ovaj odvažniji način.

Svibanj 1964.

“Imao sam tu ideju da model pozira u obliku zeca, ali bio sam uvjeren da to nitko neće moći izvesti”, rekao je Art Paul, prvi kreativni direktor časopisa, o naslovnici na kojoj Donna Michelle u bijelom trikou pozira  obliku prepoznatljivog logoa.

Listopad 1971.

Darine Stern prvi je model afričko-američkog porijekla koji se našao na naslovnici Playboya, a naslovnica je uzrokovala toliku buru da su je 2005. godine proglasili kao jednu od najvažnijih u posljednjih 40 godina.

Listopad 1989.

Pamela Anderson drži rekord kao osoba s najviše naslovnica Playboya – sveukupno 13! Ovo je njena prva naslovnica.

Ožujak 1990.

Muškarci na naslovnici ovog časopisa pojavili su se samo 10 puta u 60 godina Playboyja. Jedan od tih muškaraca bio je Donald Trump, sadašnji predsjednik SAD-a.

Lipanj 1993.

Anna Nicole Smith prvi put se pojavila u časopisu 1992. godine u ožujku i nakon toga brzo postala ambasadorica Guessa. Zečica godine postala je u lipnju 1993. godine te se još tri puta pojavila na naslovnici.

Studeni 2013.

Vrijeme kada se Playboy odlučio vratiti artističkom konceptu koji je časopis proslavio u 50-ima, 60-ima i 70-im godinama prošlog stoljeća.

Siječanj / Veljača 2014.

Naslovnica s Kate Moss u glavnoj ulozi kojom je Playboy proslavio 60. obljetnicu.

 

 

LifestyleKultura9 kultnih naslovnica Playboy časopisa

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram