today-is-a-good-day

Gradski parkovi kao koncertna dvorana – uskoro počinju treće po redu „Biljke i svirke“

Festival u Nazorovom parku na Tuškancu u Zagrebu ove će godine otvoriti jedan od najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala – Antiphonus maestra Tomislava Fačinija

Uskoro počinju treće po redu „Biljke i svirke“, interaktivni glazbeni festival koji gradske parkove pretvara u neobične koncertne dvorane. Idućeg vikenda, 30. lipnja i 1. srpnja, od 12 do 21 sat u Nazorovom parku na Tuškancu posjetitelji će, okruženi prirodom, moći uživati u izvedbama profesionalnih glazbenika koji će svirati neke od najznačajnijih klasičnih, jazz i rock skladbi – od Mozarta, Bacha i Chopina do Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga. Službeni dio festivala svojim će nastupom otvoriti Antiphonus, jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija.

Ono što ovaj festival čini još posebnijim je to što posjetitelji mogu i sami postati glazbenicima i zasvirati na klavirima koji će, tijekom festivala, biti postavljeni na nekoliko lokacija u Nazorovom parku.

Uz koncertni dio, ovogodišnje izdanje donosi i novitet – besplatne radionice sviranja gitare za odrasle te „Ozvučene priče“, ciklus književno-glazbenih pedagoških susreta nastalih u suradnji asistenata Muzičke Akademije u Zagrebu s udrugom „Smiješak za sve“ koji uključuju čitanje priča, ali i pjevanje, sviranje i slušanje skladbi vezanih uz samu priču.

 „Festival Biljke i svirke dokazuje da kompleksna i kvalitetna glazba ne mora biti zatvorena unutar klasičnih auditorija te da njezin spoj s prirodom pruža jedinstven i vrlo intenzivan doživljaj. Nudeći taj doživljaj u samom srcu grada, ali i poticanjem posjetitelja da i sami zasviraju pred nepoznatom publikom, želimo širiti kulturu glazbe i podsjetiti na ljepotu prirode u ubrzanim vremenima i svijetu kojem nedostaje inspiracije“, rekla je Ivana Gladović, organizatorica festivala.

„Biljke i svirke“ prvi su put održane u lipnju 2016. godine u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu kada ga je otvorila najveća hrvatska pijanistička nada – Aljoša Jurinić. Festival i svi njegovi sadržaji besplatni su za posjetitelje.

Više informacija o festivalu dostupno je na http://biljkeisvirke.hr ili Facebook stranici www.facebook.com/biljkeisvirke.

LifestyleKulturaGradski parkovi kao koncertna dvorana – uskoro počinju treće po redu „Biljke...

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram