today-is-a-good-day

Izgleda da nas ove godine čeka prava božićna poslastica u tunelu Grič!

…i ima veze s Charlesom Dickensom!

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Ove godine organizatori su smanjili broj lokacija i uveli neke nove (sve o programu i lokacijama koje možete posjetiti saznajte ovdje), a čini nam se da nas nešto jako posebno čeka u tunelu Grič koji je i prošle godine izazvao veliki interes sa svjetlosnim instalacijama.

 

Iskustvo koje će vas vratiti u prošla vremena…

Vjerojatno vam je poznat roman Charlesa Dickensa Božićna priča koji govori o škrtom direktoru banke Scroogeu kojeg posjete tri duha (prošlosti, sadašnjosti i budućnosti) nakon čega on shvati pravi smisao Božića. Dobra je vijest da ćete djelić te atmosfere moći iskusiti upravo u tunelu Grič! Naime, događanja u tunelu podijeljena su u dva dijela, prvi koji se naziva “Sjećanje” (2.-17.12.) imat će scenografiju ulica kao iz doba Charlesa Dickensa (starog Gornjeg grada), a drugi dio koji se naziva “Želja” (19.12.-7.1.) ukrasit će tunel predimenzioniranim nakitom za bor, poklonima i dječjim igračkama!

Iako još organizatori ne otkrivaju sve detalje, imamo osjećaj da će ovaj tunel biti mjesto koje će nas direktno transportirati u neka prošla vremena, dok će veliki pokloni i darovi predstavljati savršenu kulisu za fotografije. Jedva čekamo!

 

 

LifestyleKulturaIzgleda da nas ove godine čeka prava božićna poslastica u tunelu Grič!

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram