today-is-a-good-day

Najpoznatije Hrvatice stale pred objektiv bez šminke i frizure

Potraga za ljepotom koja dolazi iznutra pred objektivom Johna Pavlisha.

 Iako se snaga duha i osobnost često poimaju kao jedino istinsko shvaćanje ljepote, u današnjem užurbanom tempu života i dalje se više cijeni besprijekoran vanjski izgled, a male nesavršenosti koje svakoga od nas čine posebnima korigiraju se make up-om. Kako bi preispitao ove stavove i podsjetio na istinsku vrijednost ljepote koja dolazi iznutra, poznati zagrebački fotograf John Pavlish pripremio je izložbu fotografija pomalo intrigantnog naslova „Beauty Within“.

Izložba, koja će se održavati u periodu od 13. do 20. veljače u Galeriji Kranjčar, donosi deset crno-bijelih portreta velikog formata deset predstavnica javnog života, koje autoru izložbe prezentiraju trenutak u vremenu u kojem u svom prirodnom i opuštenom izdanju otkrivaju „pravu sebe“. Iako javnosti vrlo dobro poznate s malih ekrana i svjetala pozornice, Jelena Rozga, Jelena Veljača, Tihana Harapin Zalepugin, Anamarija Brkić, Iva Radić, Judita Franković, Ljupka Gojić, Sara Renar, Ana Radišić i Antonija Matković pred objektiv Johna Pavlisha izašle su bez šminke i stilizirane kose, kako bi autor mogao što bolje zabilježiti njihovu unutarnju ljepotu i ispričati dublju i intimniju priču o svakoj od njih.

„Izreka kako ljepota dolazi iznutra često se izgovara, no rijetko se propituje njeno pravo značenje. Ovom izložbom želio sam izazvati svaku od tih deset žena da stane pred mene sa svim svojim nesavršenostima i otkrije tko je ona doista. Izbjegavanjem bilo kakve dodatne obrade fotografija želio sam sačuvati svu bit osobnosti, a crno-bijelom tehnikom želio sam ukazati na dublju istinu oko nas. Ako se isključi moment boje, neke druge, na prvi pogled skrivene stvari izlaze na vidjelo. Čvrsto sam uvjeren da istinska ljepota dolazi iznutra, proizlazi iz prihvaćanja sebe, iz svijesti o tome tko smo doista. To je pitanje poimanja vlastitoga identiteta“, navodi autor.

Ivan Pavliš rođen je 1985. godine u Zagrebu. Nakon završenog studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu kreće u potpuno drugom smjeru i 2012. godine započinje fotografsku karijeru. Od tada gotovo svakodnevno fotografira portrete, društvena događanja i modu te se u vrlo kratkom roku nameće kao jedan od vodećih domaćih fotografa. Do sada je sudjelovao na desetak grupnih međunarodnih izložbi, a izložba Beauty Within powered by Jana kolagen beauty predstavlja njegovu četvrtu samostalnu izložbu.

Izložba Johna Pavlisha Beauty Within – powered by Jana kolagen beauty može se pogledati u Galeriji Kranjčar od 13. do 20. veljače u vremenu od 11,00 do 19,00 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

LifestyleKulturaNajpoznatije Hrvatice stale pred objektiv bez šminke i frizure

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Ovog proljeća šišamo kosu: I to zbog voluminoznih Bardot šiški!

Brigitte Bardot bila je neosporna vladarica filmova 1960-ih, a njezina senzualnost učinila ju je najvećom glumačkom divom svijeta. Prepoznatljiva bujna plavuša imala je nekoliko...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram