Nakon 36 godina mjuzikl “Jadnici” ponovo u Zagrebu

Međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska priprema hrvatsku verziju slavnog mjuzikla čija će se premijera održati 06. srpnja u Lisinskom.

Čuveni svjetski mjuzikl „Jadnici“ vraća se u Zagreb nakon punih 36 godina. Jedan od najpoznatijih svjetskih mjuzikla u Zagrebu će postaviti međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pod redateljskom palicom američkog režisera Richarda Monteza. Zagrebačka premijera zakazana je za 06. srpnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a talentiranu ekipu glumaca i pjevača predvodit će renomirani glazbenici Sementa Rajhard i Max Hozić.

Ovo nije prvi puta da kazalište CornerstoneArts Hrvatska postavlja Jadnike. S drugom postavom glumaca ovaj muzičko scenski spektakl upriličili su prije nekoliko godina u Varaždinu, Splitu, Osijeku te van granica Hrvatske, a napokon je došlo vrijeme i za Zagreb. U nekoliko godina od kada djeluju postavili su čak pet velikih glazbeno-scenskih projekata i postigli zavidne umjetničke rezultate – 100-tinjak nastupa diljem Hrvatske, Slovenije i BiH pred više od 80.000 gledatelja.

„Mjuzikl Les Misérables ima kultni renome i spada u sam vrh svjetske produkcije. Uz čudesnu glazbu, predivnu priču i čaroban ambijent svog vremena, donosi i iznimnu osobnu i društvenu poruku nade i ohrabrenja. Ono na što smo posebno ponosni je to da smo mi prvi koji ga dovodimo u Zagrebu nakon punih 36 godina od prvog i jedinog uprizorenja davne 1981, a što je opet bilo 4 godine prije nego se uopće počeo prikazivati na Broadwayu i West Endu. Iznimno se veselimo dolasku u Zagreb i siguran sam da će naši mladi i talentirani ansambl oduševiti zagrebačku publiku“, objasnio je Vlado Hoblaj, producent i predsjednik Cornerstone Arts Hrvatska.

A u Lisinskom vas očekuje upravo sve navedeno, čudesna glazba, predivna priča, čaroban ambijent, vrhunski pjevači te impresivna kostimografija i scenografija. Uz Sementu Rajhard u ulozi Cosette i Maxa Hozića u ulozi Jean Valjean-a, glavne uloge utjelovit će i operni pjevač s inozemnom karijerom Henrik Šimunković kao Javert, članica Hrvatske BroadWay Akademije Petra Buterin kao Fantine, nova operna nada Filip Hozjak kao Marius, profesionalni glazbenik i glumac Igor Baksa kao M. Thénardier, te glumica i pjevačica Irena Matas kao Mme. Thénardier.

Cornerstone Arts Hrvatska za sve predstave producira vlastitu scenografiju koja uključuje i preko 600 raskošnih kostima. Do sada su odigrali više od 100 nastupa pred 80 000 gledatelja diljem Hrvatske, Slovenije i BiH. Uz dvadesetak renomiranih estradnih i kazališnih umjetnika, u predstavama je nastupilo i više od 1000 amatera, a svaku premijeru priprema 200-tinjak volontera. Na predstavama Cornerstone Arts kazališta nastupa i do 70 izvođača na pozornici, koje opslužuje najmanje 30 -tak produkcijskih radnika.

LifestyleKulturaNakon 36 godina mjuzikl "Jadnici" ponovo u Zagrebu

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

ALDUK predstavlja svoju proljetno/ljetnu kolekciju ili točnije rečeno čak tri nove kolekcije!

U novoj, proljetno/ljetnoj sezoni ALDUK nam donosi svoje tri kolekcije koje vizualno naslućujemo putem nepretencioznog modnog editorijala fotografkinje Sanje Jagatić. Zaštitno lice je nagrađivana Klara...

Nika Turković sprema se za najveći koncert karijere!

Kantautorica koja je obilježila domaću pop scenu 2023. albumom „11“ i singlom „Ima smisla“ trenutno je jedna od najemitiranijih u državi s pjesmom „Mogu...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram