Novi izvođači, stara utvrda, uvijek odlična svirka – dobrodošli na nove Medvedgradske glazbene večeri

Nastupima vrhunskih glazbenika Medvedgradske glazbene večeri i ove će godine od 12. do 14. srpnja obogatiti ljetnu kulturnu ponudu Zagreba

 Medvedgradske glazbene večeri, koje su srpanj u Zagrebu učinile zabavnim i uzbudljivim za sve koji ljeto provode daleko od morske obale, i ove će godine na Medvedgradu okupiti zvučna imena regionalne glazbene scene. Izvođači The Bambi Molesters (srijeda, 12.07.), Amira Medunjanin (četvrtak, 13.07.) i Kries (petak, 14.07.), odlična atmosfera i glazbena ostvarenja različitih žanrova razlozi su zašto ponovno posjetiti ovaj boutique festival s najljepšim pogledom na hrvatsku metropolu.

No, nisu zanemarene ni mlade snage. I ove će godine u programu Akustika na vrhu kule nastupiti nekoliko zanimljivih domaćih imena nove generacije – zagrebačka folk-blues skupina Nellcote (srijeda, 12.07.), alt-rock skupina Mnogi Drugi (četvrtak, 13.07.) i koprivnička etno-folk-rock skupina Ogenj (petak, 14.07.) izvrstan su uvod u trodnevnu glazbenu poslasticu.

Kao što glazbeni znalci već znaju, ovo nije prva godina da se Medvedgradske glazbene večeri mogu pohvaliti biranim programom. Organizatori događanja – Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Park prirode Medvednica – do sada su na pozornicu unutar drevnih zidina doveli umjetnike kao što su Jelena Radan, Rundek Cargo Trio, Jasna Bilušić i Dinko Appelt, Zoran Predin i Damir Kukuruzović, Django group, Meritas, Tamara Obrovac Transhistria quartet, Detour, Pavel, Sara Renar, Urban&4, Elemental i Luce. U suradnji s akustičnim serijalom Muzika.hr – Akustika, od mladih umjetnika publici su se u protekle tri godine predstavili Queen of Sabe, NLV, Nina Romić, Auguste, Dina Rizvić, Voland Le Mata, For i Side project.

Program 2017. sufinanciran je sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Turističke zajednice grada Zagreba i dio je ponude Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKul. Više informacija o programu možete pronaći na web stranicama organizatora www.centarcesarec.hr i www.pp-medvednica.hr.

Ovogodišnje Medvedgradske glazbene večeri još jednom će osigurati mjesto okupljanja ljubitelja kvalitetne glazbe i postati nezaobilazan kulturni događaj. Pridružite nam se i vi!

LifestyleKulturaNovi izvođači, stara utvrda, uvijek odlična svirka – dobrodošli na nove Medvedgradske...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram