Odlučite li se zakoračiti u svijet kreativnog stvaranja, kiparske radionice Hrvoja Dumančića pravi su izbor

Zagrebačka dvorišta u samom centru grada oduvijek su plijenila pažnju svojim urbanističkim šarmom, intimnošću i tajanstvenošću. Neka zapuštena ali ponosna, a neka ponovno otkrivena i preuređena kriju zanimljive priče ljudi koji žive i stvaraju iza kulisa uličnih fasada, tvoreći tako male paralelne svjetove nasuprot uličnoj vrevi i ubrzanom gradskom tempu.

Jedno od takvih je i dvorište u Žerjavićevoj 6, gdje se nalazi  atelier kipara Hrvoja Dumančića, zagrebačkog umjetnika poznatog po svojim konjičkim skulpturama koje su osvojile svijet polazeći upravo s te adrese.

Već na samom ulasku, atelier svojom energijom i posebnošću prožimlje svakog, pa čak i one koji se nikada ranije nisu upuštali u bliski kontakt s umjetnošću. Ušetate li ikad u taj svijet na poziv umjetničke skulpture konja, umjetnik će vas osobno i s velikom pažnjom upoznati sa svakim detaljem.

 

Posljednjih godina Dumančić je odlučio povremno otvoriti vrata svog ateliera kako bi ljubiteljima umjetnosti, ali i konja približio svoj rad te ujedno privukao nove ljubitelje umjetnosti, kiparstva i onih željnih kreativnog stvaranja.

Sve popularnije kiparske radionice naprosto su očarale mnoge koji nisu imali nikakvog doticaja s kiparstvom, ali ih je znatiželja potaknula na iskazivanje individualnosti putem kreativnog izražavanja rukama.

Radionice se održavaju jednom mjesečno, u malim grupama polaznika koji, družeći se u ugodnom okruženju uz piće i glazbu, tijekom nekoliko sati samostalno (uz mentorstvo kipara) izrade skulpturu konja.

“Zanimljiva je ta transformacija menadžera, doktora, poslovnih ljudi, studenata i penzionera nakon prolaska vrata ateliera. Ulaskom u svijet umjetnosti postaju pravi kreativci koji iznenade sami sebe” – otkriva umjetnik i dodaje – “Predivno je vidjeti različite ljude kako se svim srcem unose u stvaranje te se uvjeriti kako dobro na njih utječe kreiranje rukama u glini, što je ujedno prava terapija idealna za kanaliziranje emocija.”

Na samom kraju, radionica završava uz ugodno druženje uz fina vina i neko kulinarsko djelo samog umjetnika.

U najavi je i večernja kiparska škola, koja će u dvomjesečnom razdoblju obuhvatiti osnove kiparstva.

Jedinstvena atmosfera, kreativan prostor, umjetničko ozračje i pristupačno vodstvo umjetnika uz kavu ili čaj dočaravaju jedan istinski radni sat umjetnika. Odlučite li se zakoračiti u svijet kreativnog stvaranja, nikada nećete požaliti zbog vremena koje ste darovali sami sebi! Jer u tom vremenu otkrit ćete svoju novu, neodoljivo kreativnu – umjetničku stranu!

LifestyleKulturaOdlučite li se zakoračiti u svijet kreativnog stvaranja, kiparske radionice Hrvoja Dumančića...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram