Igra koja je po popularnosti trenutno prestigla najpoznatije društvene mreže!

Pokémon Go nova je igrica proširene stvarnosti za iOS i Android koja je na tržište puštena prošli tjedan. Za one koji se ne sjećaju, Pokémoni su animirani likovi koji su svoju popularnost dobili u 90-ima putem igrice na Nintendo Game Boyu. U ovoj igrici, korisnici za zadatak imaju naći i uhvatiti što više Pokémona.

Kako igrica radi?

Putem GPS-a vašeg mobitela, Pokémon Go koristi vašu stvarnu lokaciju i tjera vas da tražite Pokémone zapravo hodajući! Jednom kad se Pokémon pojavi, korisnik tapka po ekranu kako bi ga uhvatio te se pojavi njegovo ili njezino stvarno okruženje stvarajući iluziju da je Pokémon, na primjer, u vašem stanu ili kafiću iza ugla.

pokemon

Zašto su ljudi toliko uživljeni u ovu igricu?

Pokémon Go prva je veća igrica proširene stvarnosti za iOS. Za razliku od virtualne stvarnosti gdje morate nositi posebne naočale, proširena stvarnost spaja ono što se događa na ekranu s vašim stvarnim okruženjem. Dakle, umjesto da Pokémone tražite u digitalnom okruženju, tražite ih u svojoj kući, parku, uredu, itd.

Nažalost, ova igrica još nije dostupna na našem tržištu iako su brojni korisnici pronašli način kako je skinuti i igrati se, tako da se nemojte čuditi ljudima na ulici koji propuštaju tramvaj jer je u blizini Jigglypuff 😀


Autor: M.A.

Foto: Pinterest