Kada ste zadnji put nekoga čekali i promatrali što se događa oko vas umjesto da ste gledali u svoj pametni telefon?

Bez dileme, pametni telefoni olakšali su nam život, ali i stvorili zanimljiv fenomen, osim što ćete češće ugledati nekoga tko gleda u svoj mobitel nego promatra ljude oko sebe, čini nam se da je utjecao i na nedostatak osnovne pristojnosti.

Koja su to pravila bontona koja ste barem jednom prekršili kao korisnici pametnog telefona, saznajte u nastavku.

1. Zvanje kao skraćivanje dosade

  Ova nova poza trenutno je glavna opsesija Instagrama...

Bez obzira koji je inicijalni poriv poziva, lijepo se čuti s prijateljima, no, ako vas ti isti prijatelji isključivo zovu na putu do dućana ili dok čekaju tramvaj, možda im služite kao trenutna zabava. Takve pozive ćete lako prepoznati, naglo završavaju onaj trenutak kada se čekanje dovršava uz riječi “Ej, oprosti, taman sam ušla u dućan/tramvaj/itd., ajd bok”.

2. Viber & Whatsapp poruke

Upravo razgovarate s nekim preko mobitela i u uhu čujete pištanje milijun poruka koje stižu na Viber ili Whatsapp. U panici prekidate poziv jer kada je toliki broj poruka u pitanju, mora da je nešto hitno. Otvarate poruke i čeka vas iznenađenje, zapravo je riječ o jednoj rečenici koja je poslana riječ po riječ. Saberite se i manje stiskajte ‘enter’, rečenicu ili dužu misao je moguće napisati kao jednu poruku.

  Pronašli smo savršen profil za sve one koji obožavaju retro vibre

3. Gdje je nestao/la?

Mobitel vam zvoni i dok ga pokušavate izvući iz torbe, poziv se prekida. Naravno, odmah uzvraćate poziv, ali osoba koja vas je zvala prije nekoliko sekundi sada se ne javlja… Gdje je nestala?

4. Kava i druženja s mobitelom

Razgovarate s prijateljicom na kavi, prebirete važne teme i upravo joj pričate nešto što vam je jako važno i želite njeno mišljenje. Usred razgovora prijateljica se javlja na svoj mobitel bez ikakve isprike dok vaše zadnje riječi još vise u zraku. Ako već ne možete maknuti mobitel na sat vremena, makar se ispričajte sugovorniku i najavite da se upravo mislite javiti na mobitel.

  Ova nova poza trenutno je glavna opsesija Instagrama...