Nakon predstavljne kolekcije za proljeće/ljeto 2016.god. na ovosezonskom Cro-A-Porteru. Iz radionice modnog dvojca Twins dolazi još jedan san o boljem sutra. Ispričan kroz vizuale koje potpisuje mladi i talentirani fotograf hrvatskih korijena s adresom u Švedskoj Mili Malinović.

Radnja kampanje je smještena u prirodu, a sva pažnja je usmjerena na komade koji ispisuju nit vodilju ljetne kolekcije poput ručno ocrtanih životinja na kaputima, haljinama i majicama te konstrukcijiski zanimljivim bluzama, sakoima i prslucima koji su inspirirani originalnim slavonskim nošnjama i tradicionalnim vezivanjem marame. Kolekcija je inspirirana propadanjem slavonskog sela.

TWINS07

Ako se prisjetite, davne 2012. godine održan je prosvjed mljekara koji su prosvjedovali jer je otkupna cijena mlijeka pala na 2,30 kn po litri. Mljekari su tada tvrdili kako je takvo stanje neodrživo. Danas (2016.) otkupna cijena litre mlijeka je 1,90 kn. Kako će mljekari opstati u tim uvjetima ne znaju ni oni sami. Zbog toga svakog dana seljaci su prisiljeni muzne krave slati u klaonicu, čime se farme diljem Hrvatske zatvaraju, a činjenica da je litra mlijeka jeftinija nego litra vode je uznemirujuća.

TWINS01

Razlog odabira ove inspiracije je jasna poruka kako su ova dva slavonca svjesna svog podrijetla i trenutne situacije u državi u kojoj žive. Interpretacijom sela u kolekciji ovjekovječili su jedan mali dio seoske kulture, što je zapravo upozorenje na gubitak naše povijesti. Iako svjesni da jedna kolekcija nije u stanju promijeniti trenutno loše stanje u selima diljem Republike Hrvatske, trude se na još jedan kreativan i optimističan način poslati poruku i upozoriti na izumiranje seoskih običaja, priča, plesova, kulture i života koji polako odlazi u zaborav.

Zaštitna lica kampanje su tri nova modela agencije Talia model Lana Bačić, Antonia Knežević i Tia Marciuš.

TWINS02

TWINS04

TWINS05

TWINS06


Autor: Jolie.hr

Foto: Mili Malinović