5 znakova da je vrijeme da nešto promijenite u životu

Živite li svoj život u potpunosti ili samo preživljavate?

Svakodnevne obaveze i problemi mogu nas ubaciti u rutinu i skrenuti s puta na kojem bismo trebali biti. Iako može zvučati jednostavno, nije lagano prekinuti kolotečinu i usmjeriti snagu prema onome što će nas životno ispunjavati. Ali, jednom kad krenete stvari će se same od sebe otvarati. Uostalom, bolje je nešto pokušati i pogriješiti, nego žaliti za stvarima koje su mogle biti, a nisu se dogodile. Bonus je što će svaki taj proces biti i jedno veliko iskustvo.

Ovo su znakovi da se morate pokrenuti i napraviti promjene u svom životu:

Često ste ljubomorni

Kada se upoređujete s drugima, mislite da je svima bolje nego vama. Ljubomora je loša emocija i nikada nije dobra za vas. Razmislite zašto želite tuđi život? Dižete li u nebesa njihova postignuća ili obezvrjeđujete svoja? Bilo kako, imate dva izbora, ili prihvatite svoj život onakav kakav je ili usmjeriti snagu u rast prema postignućima koje želite.

Nikada ne istupate izvan zone ugode i život vam se svodi na rutinu

Izreka “Life begins on the edge of your comfort zone” zaista je istinita. Iskušavajte nove stvari pa makar je riječ samo o sitnicama. Jednostavno se upustite u nove avanture i zanemarite početne osjećaje neugode i sramote. Strah od toga da će nešto poći po zlu redovito je pretjeran.

Ne znate što vam predstavlja istinsku strast

Ako vam je svaki dan isti i svodi se na rutinu, naravno da ne možete shvatiti što će vam u životu predstavljati uživanje. Da biste se makli iz ovog stanja, krenite s eksperimentiranjem na području svojih interesa, snaga i slabosti.

Jedva čekate odmor

Naravno, odmor treba biti nešto što jedva čekamo i što predstavlja užitak. Ali ako ne “živite” do perioda odmora i koristite ga kao bijeg od svog života i problema, vrijeme je da promislite o radikalnim promjenama u životu.

Svjesni ste da niste na pravom putu

Iskušajte jednu jednostavnu vježbu, na jedan papir napišite tri stvari koje najviše volite raditi i do toga napišite tri stvari na koje trošite najviše vremena i energije. Koliki je nesrazmjer između navedenih stavki? Ako ne trošite vrijeme na stvari koje su vam važne, naravno da niste ispunjeni. Uvedite promjene u životu koje će vas usmjeriti prema aktivnostima koje vas usrećuju, krenite od onih najmanjih prema većima.

Zdravlje Alternativna medicina 5 znakova da je vrijeme da nešto promijenite u životu

Cvjetne haljine zbog kojih jedva čekamo proljetne dane

Iako ih volimo nositi u hladnim mjesecima, haljine s floralnim uzorkom ponajviše vežemo za dolazak proljeća kada ih kombiniramo uz omiljene tenisice, lagane polučizmice,...

Facebook

84,844ObožavateljiLajkaj

instagram