Ove godine se na Zagrebačkom velesajmu održava SportFest od 5. do 8. listopada na kojem će svi zaljubljenici u sport moći uživati u sajmu, konferencijama i zabavnoj zoni. Jedan od sudionika SportFesta je i Vanja Radenović Fijan – trener, konzultant, poduzetni kao i autor knjige.

Fitness biznis konzultant, baš čudno zvuči, nije bilo ničega jednostavnijeg? To me je pitala kćer kada sam joj rekao što radim. I zaista, zvuči pretenciozno i nejasno. Uglavnom, iza te titule stoji osoba s 15 godina iskustva u vođenju vlastitog centra, iako znam da u Hrvatskoj ima ljudi koji duže imaju svoj centar, no razlika je u tome što sam ja odlučio dati novi pristupiti, s poslovnog stajališta, s misijom stvaranja od naše fitness profesije nešto što će nam omogućiti mirniju i sigurniju mirovinu“ govori nam Fijan.

  Ovo su namirnice koje povećavaju salo na trbuhu

Kako bi se uspješno vodio posao, potrebna su brojna znanja, a kada govorimo o fitness centrima kojih danas ima sve više i više, za uspješan centar nije dovoljno samo biti najbolji trener. Danas je potrebno poslovno znanje – kako prodati svoje treninge, kako odgovoriti na pritužbe, kako najbolje komunicirati s ljudima, kako ih motivirati, pronaći razliku što vas čini upravo drugačijima od ostalih… Kao što vidite, brojna pitanja koja će vam jamčiti poslovni uspjeh se samo gomilaju, a vi morate misliti, kako Fijan ističe, na prodaju, zaposlene i marketing!

  U formi i na godišnjem odmoru - vježbajte u bazenu ili moru

Upravo su to razlozi zašto su njegova predavanja jedna od posjećenijih, kao i jedna od najvažnijih za brojne ljubitelje sporta kako male, ali i velike sadašnje i buduće trenere. Ističe nam kako uspješnost prodaje treninga čini veliku razliku u životnoj egzistenciji jer je danas ovo najčešće sezonski posao što znači da nema zarade ukoliko ste na godišnjem ili bolesti. Pitate se što onda? Upravo su to odgovori koje Fijan nudi te mu je jedna od misija kategorizirati fitness centre, uvesti poslovnu stranu edukacije te stabilizirati profesiju.

  Najbolje vježbe za zategnutu i oblikovanu stražnjicu

Vanja Radenović Fijan vlasnik je FitnessOF franšize koja objedinjuje četiri centra u Samoboru, Zagrebu i dva u Karlovcu. Izdao je knjigu „Kako pokrenuti uspješan fitness biznis“ o kojoj možete čuti na brojnim sportskim i specijaliziranim za područje konferencijama te je osnivač studija za vlasnike i voditelje fitness centara u sklopu učilišta Callidus.