Jeste li čuli za Plavu lagunu i Krknjaše? Plavetnilo kakvo morate vidjeti i iskusiti uživo

Što sve možete raditi u Trogiru i okolici?

Postoje ljudi koji godišnji odmor vole provesti sa što manje kretanja i u svojoj blizini imaju ono što im je najvažnije za opuštanje – more, ležaljku i hladovinu. Ali postoje i oni koji uz opuštanje na plaži vole uvrstiti razne sportske i slične aktivnosti uz istraživanje lokacije na koju su došli. Mediteranski grad Trogir nudi jedno i drugo: odmor koji će se idealno slagati s dalmatinskom filozofijom koja se može opisati riječju “pomalo” ili pak aktivni odmor uz koji ćete istražiti okolicu i isprobati brojne nove aktivnosti!

Nije naodmet napomenuti da iz Trogira lako možete posjetiti brojne obližnje otoke poput Šolte, Brača, Hvara i Visa, i tako uživati u ljepotama Modre špilje, Stinive i Paklenjaka, bilo da iznajmite primjerice gliser, jahtu ili jedrilicu, ili pak izaberete jednodnevni put s jednim od izletničkih brodova. A osim raznim aktivnostima, ne zaboravite “nahraniti” dušu brojnim zbivanjima i događanjima koji se održavaju u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta od kojih ćemo izdvojiti Festival klasične glazbe, Opera Selecta, europski techno festival, Moondance festival, i KulaKula festival koji će okupiti poznata imena hrvatske i regionalne glazbene scene početkom kolovoza.

Pogled na otočje Krknjaši

Ovaj put mi ćemo se fokusirati na tri izleta, odnosno aktivnosti koje će vas osvojiti prirodnom ljepotom i nezaboravnim iskustvom, i zbog kojih ćete se vjerojatno zauvijek zaljubiti u ovaj mediteranski kutak svemira.

Istražite nestvarno lijepu Plavu lagunu

Raznoliki i razvedeni trogirski arhipelag već se odavno smatra rajem za nautičare, a postoji mnoštvo uvala koje možete istražiti i pritom uživati u netaknutoj prirodi i nestvarno plavom moru. Posebno se ističu otoci Drvenik Veliki i Drvenik Mali koji će biti savršen bijeg od užarene svakodnevnice s velikim brojem divnih uvala i plaža.

No, ima jedno mjesto koje osvaja tirkiznom bojom mora i koje već godinama privlači pažnju domaćih i stranih turista. Plava laguna ili uvala Krknjaši koja se smjestila između istoimena dva otoka i Drvenika Velog ime je dobila po boji mora koja će vas podsjetiti na tropske predjele kakve inače gledamo na reklamama, a idealno je mjesto za kupanje u kristalno čistom moru. Do uvale ćete lako doći rentanjem plovila ili jednim od mnogobrojnih izletničkih brodova koji nude ture do Krknjaša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tomartner

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Umida (@umidaslife)

Istražite biciklističke staze Čiova

Glavni otok koji se obavezno mora spomenuti kada spominjemo Trogir jest Čiovo, otok bogat mediteranskom vegetacijom i predivnim šljunčanim i kamenitim plažama, povezan s Trogirom s dva mosta. Ako boravite u Trogiru, velike su šanse da ćete se kupati na Čiovu, ali osim kupanja tu ćete pronaći i brojne druge aktivnosti koje mogu uljepšati vaš odmor. Ovaj otok s mnoštvom staza za trčanje ili bicikliranje pružit će vam trening u prirodi i poslužit će kao prva stanica istraživanja bajkovitog trogirskog arhipelaga.

Biciklističke staze na Čiovu

Plus, na Čiovu ćete pronaći nekoliko vidikovaca do kojih se može prošetati, ili još bolje doći s biciklom, a za trud bit ćete nagrađeni veličanstvenim pogledom.

Crkva Gospe od Prizidnice na Čiovu

Zaronite i otkrijte jedini Križni put pod morem na svijetu

Na dvije milje udaljenosti od trogirske ACI marine u uvali Jelinak nalaze se jedinstvena umjetnička djela pod morem koje možete istražiti ronjenjem na dah ili s bocama. Križni put koji se sastoji od skulptura izrađenih od ekološkog betona, u prirodnoj ljudskoj veličini, obrastao je morskim organizmima što mu daje dozu mističnosti i svakako je jedinstveno iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti.

Foto: Luka Kolovrat i Ante Kukavica Fedor
Foto: Luka Kolovrat i Ante Kukavica Fedor

Bez obzira koji ste tip osobe i kakav odmor tražite, u Trogiru i bližoj okolici lako ćete pronaći nešto za sebe. Za sve dodatne informacije o sportskim i kulturnim događanjima posjetite web stranicu turističke zajednice grada Trogira www.visittrogir.hr, a obavezno provjerite i društvene mreže poput Instagrama te hashtagove #visittrogir i #whytrogir, koji također nude mnoštvo informacija i ideja za razne aktivnosti.

PutovanjaHrvatskaJeste li čuli za Plavu lagunu i Krknjaše? Plavetnilo kakvo morate vidjeti...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram