Volite Aperol Spritz, a drag vam je i cheesecake? Onda morate kušati ovaj kolač!

Spoj ljetnih okusa i tekstura koji osvaja.

Znate koje se alkoholno piće trenutno najviše ispija po terasama barova i kafića uz more? Naravno, riječ je o upečatljivo narančastom talijanskom piću, Aperol Spritzu, a kojeg mnogi vole zbog njegove osvježavajuće, gorko-slatke arome. Ovaj omiljeni napitak koji se obavezno ispija u Italiji našao je svoj put i do ljubitelja finog alkohola u Lijepoj Našoj, a baziran je na vinu.

Trenutna popularnost Aperola tako se trenutno može mjeriti s onom gina, koji je nekoliko sezona za redom bio apsolutni vladar alkoholne i koktel scene. Ne čudi nas stoga da su društvene mreže sada zatrpane i desertima i kolačima koji imitiraju okus ukusnog Aperola te tako spajaju omiljene okuse ljeta. Kao i uvijek, najdraži ljetni kolač mnogima je cheesecake, a danas vam u čast Aperolu donosimo i cheesecake Aperol Spritz varijantu koja osvaja i izgledom i okusom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicoline – Det Glade Køkken (@detgladekoekken.dk)

Aperol Spritz cheesecake

Sastojci: 

  • 150 g keksa
  • 1 naranča (samo korica)
  • 75 g maslaca sobne temperature
  • 750 g krem sira
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 225 g šećera
  • 3 velika jaja
  • 6 velikih žumanjaka
  • 2 žlice soka od naranče
  • 2 žlice limunovog soka
  • 25 g želatine u prahu
  • 300 ml prosecca
  • 150 ml Aperola
  • 3 žlice šećera

Postupak pripreme:

  • Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i papirom za pečenje obložite dno kalupa za tortu promjera 20 cm. Kekse i koricu naranče miješajte u blenderu sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a zatim svemu dodajte otopljeni maslac. Sve pomiješajte i zatim utisnite u dno kalupa. Stavite podlogu u frižider.
  • Nadjev je potrebno pripremiti tako da prvo u velikoj posudi ili zdjeli mikersom umutite krem sir, kiselo vrhnje i šećer. Dodajte jaja i žumanjke i miksajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim svemu dodajte sok od naranče i limuna. Čvrsto omotajte dva sloja prozirne folije oko vanjske strane kalupa za torte – pokrivajući dno i gore stranice, kako bi spriječili prodiranje vode. Naime, kalup u koji ćete izliti nadjev za cheesecake postavite u duboku tavu ili lim u koji ćete uliti kipuću vodu i napraviti “vodenu kupelj” u pećnici koja će zajamčiti da vaš cheesecake bude savršeno pečen i kremast. Vode mora biti toliko da dođe do polovice cheesecakea.
  • Kada ste sve pripremili, stavite peći cheesecake oko 1 sat i 15 minuta. Kada se smjesa stvrdnula, ali je i dalje lijepo kremasta, izvadite kalup za torte iz vodene kupelji, a cheesecake ostavite da se malo ohladi, u svom kalupu, dok radite glazuru.
  • Napravite glazuru tako da u maloj tavi zagrijte prosecco i šećer. Pustite smjesu da prokuha pa skinite s vatre i ostavite da se ohladi 5 minuta. Pospite smjesu želatinom u prahu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Potom umiješajte Aperol i stavite ga u plitku posudu te ga odložite u hladnjak na 15 minuta. Kada se počne zgušnjavati, brzo ga promiješajte vilicom i izlijte na cheesecake, a zatim stavite kolač u hladnjak na najmanje 4 sata ili preko noći.

GastroReceptiVolite Aperol Spritz, a drag vam je i cheesecake? Onda morate kušati...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram