Imotski vinari položili svoja najbolja vina na dno Modrog jezera

Imotski vinari konstantnim ulaganjem u znanje i proizvodnju postigli su značajan iskorak na vinskoj sceni kako Hrvatske tako i šire.

Ujedinjeni u udrugu Cvit razgovora u subotu 30. srpnja vinari iz Imotskog napravili su epohalni pothvat do sada nezabilježen na svjetskoj sceni te su svoja najbolja vina od autohtone Imotske sorte kujundžuše kao i ostalih cijenjenih sorti koje uspijevaju u ovom vinogorju položili na dno Modrog jezera, što je trenutno nekih 15 metara dubine. Napravljen je kavez po mjeri koji je postao metalna postelja najboljoj kapljici, a ujedno najljepši vinski podrum na svijetu.

Kada jezero presuši na njegovom dnu održava se revijalna utakmica već 98 godina zaredom između “vukodlaka” i “vilenjaka” i tada će se otvoriti butelje i nazdraviti s posebnom kapljicom koja će, nadaju se vinari, poprimiti ljekovita svojstva samog jezera. Kakvo je trenutno stanje sa sušom u cijeloj regiji očekuje se da će se to dogoditi na jesen ili u protivnom iduće godine.

Sama ideja projekta je povezati tradiciju i gastronomiju na način gdje komunikativna uloga dopire na nov način do šire publike i sam Imotski se postavlja na višu stepenicu turističke karte gdje mu je i mjesto. Hrvatski turizam pogotovo ruralnog kraja žudi za kreativnim rješenjima promocije gdje se stvara dodatna vrijednost same ponude.

Ujedno ovaj je događaj i najava za razna događanja koja kroz osmi mjesec organizira Udruga Cvit razgovora, a kruna svega je festival pod nazivom Cvit razgovora – festival Kujundžuše 13. kolovoza 2022. u Ulici Ante Starčevića u 20 sati.

GastroJolie apetiteImotski vinari položili svoja najbolja vina na dno Modrog jezera

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram