Sočne, slatke breskve voćni su simbol ljeta, a trenutno se nalaze na vrhuncu sezone. Može ih se kupiti na svakoj tržnici Lijepe Naše, a čim ih vidimo mame nas svojim toplim roskastim bojama i sočnim mesom. Osim što ih volimo jesti svježe ili pak u biskvitnim ljetnim kolačima, poprilično su nam drage i u slanim salatama te kao dodatak hladnim platama s pršutom i sirom.
Njihova kremasta tekstura odlično se slaže s cheesecakeovima, a bogata aroma slatkih breskvi po mnogima najbolje dolazi do izražaja u pitama. No, danas vam ne donosimo recept ni za jedno od tih jela, već za neodoljiv slatki snack gotov za samo deset minuta.
Grillane breskve tako su naš današnji odabir slastice. Jednostavne i brzo gotove, idealne su za najvrućije ljetne dane kada nemate volje stajati pored pećnice ni štednjaka. Uz dodatak aromatičnih mediteranskih začina i kuglicu sladoleda od vanilije, ovo voće postaje dekadentni desert čiji okus obara s nogu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pečene breskve s kuglicom sladoleda od vanilije
Sastojci (za 6 osoba):
- 6 breskvi
- 1 pakiranje sladoleda od vanilije
- 10 dkg meda
- 6 malih keksa s maslacem
- 2 grančice timijana
- 1 limun
- 5 dkg maslaca
Postupak pripreme:
- Prepolovite breskve i odstranite im košticu. Složite ih u zdjelicu.
- U loncu otopite maslac. Prelijte breskve toplim maslacem. Stavite breskve na žar 10 minuta (na grill tavicu).
- U loncu otopite med zajedno s timijanom i sokom od polovice limuna. Ostavite da odstoji 30 minuta.
- U međuvremenu smrvite kekse od maslaca. U tanjur posložite breskve s jednom kuglicom sladoleda od vanilije u sredini. Pospite smrvljenim keksima, dodajte med i ukrasite grančicama timijana.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.