Ova sobna biljka ima točkice po listovima i jako je jednostavna za održavanje

Točkasta begonija: egzotičan izgled i jednostavno održavanje.

Begonia Maculata poznatija kao Točkasta begonija šarmantna je cvjetnica veoma neobičnih listova. Osvojila nas je na prvu jer je iznimno efektna, ali i veoma jednostavna za održavanje!

Točkasta begonija biljka je koja s gornje strane zelenih listova ima nepravilne bijelo točkice, a ako se malo bolje zagledate primijetit ćete kako su bijele točkice prošarane srebrnim, gotovo sjajnim šljokicama. Jako fora, zar ne? S donje strane listova točkasta begonija je u potpunosti tamno crvene boje, slično kao i Calathea makoyana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SARA (@rosa.planter)

 Uz čarobne listove koji se čine gotovo nacrtanim, begonija i cvjeta

Točkasta begonija cvjeta u “grozdovima” s bijelim zvonolikim cvjetovima sa žutim središtem i to od veljače do travnja. No, s obzirom na da je sobna biljka svojim bi vas cvjetovima mogla iznenaditi i u drugim mjesecima. Ako ste se pitali mirišu li cvjetovi begonije, odgovor je da ne mirišu, ali su estetski veoma lijepi.

U prirodi Begonia maculata obitava u sjenovitim područjima, no u kućnom uzgoju odgovara joj puno indirektne svjetlosti i blago vlažno tlo. Biljka se zalijeva jednom tjedno s oprilike 2-3 dcl vode za teglicu promjera 12 cm. Pola sata nakon zalijevanja izlijte višak vode iz ukrasne teglice kako ne bi došlo do truljenja korijenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SARA (@rosa.planter)

Bitno je naglasiti kako je Begonija otrovna ukoliko se proguta, stoga ju čuvajte na povišenim mjestima dalje od kućnih ljubimaca ili djece.Točkasta begonija je zimzelena trajnica koju možete kupiti u BILJKE.PLANTS na Ilici 74.

Jolie domInterijeriOva sobna biljka ima točkice po listovima i jako je jednostavna za...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram