Savršena uz popodnevnu kavu: Brza i sočna jogurt torta

Klasik među kolačima koji nikada ne razočara.

Iako je rujan već stigao, još nam nije donio one jesenske jake oborine i stvarno zahlađenje pa nam se još uvijek ne stoji pred pećnicom pola dana. Znamo da je pečenje kolača i keksića iznimno opuštajuća aktivnost, no većinom u njoj volimo uživati kada dođe maglovito vrijeme. I baš zato smo vam danas pripremili jednostavan recept za najsočniji biskvitni kolač od jogurta – koji je gotov za samo pola sata posla, a uvijek iznova oduševljava.

Iako obično jogurt kolače volimo kombinirati s višnjama ili marelicama, ova verzija recepta posve je ‘obična’ te se uz nju polsužuje šećer u prahu i svježe voće pri serviranju. Radi se o klasičnoj slastici koju se može uvelike doraditi, no ponekad ju volimo baš zbog njezina vulgaris šarma.

Recept vas čeka u nastavku, a ako ga odlučite pripremiti budite sigurni da će vam ovaj kolač postati omiljeni snack za doručak ili pak uz vruću šalicu čaja u bilo koje doba dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pam – For the Love of Cooking (@4loveofcooking)

Klasični jogurt kolač

Sastojci:

  • 3 čaše brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • ½ čaše šećera
  • 3 jaja
  • ½ limunove korice od jednog limuna
  • Šećer u prahu
  • Voće po izboru

Postupak pripreme:

  • Za početak, u velikoj zdjeli jaja umutite sa šećerom. Dodajte zatim jogurt, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju dodajte još i koricu limuna. Dobro umutite pa uspite u kalup za tortu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok vam čačkalica iz kolača ne izađe suha. Poslužite posipano šećerom u prahu i uz dodatak svježeg bobičastog voća po izboru.
  • Po želji, svježe voće možete staviti i u smjesu kolača prije pečenja, pa tako dobiti kolač s višnjama, borovnicama ili malinama, no ovo je najjednostavnija varijanta.

GastroReceptiSavršena uz popodnevnu kavu: Brza i sočna jogurt torta

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram