Iako je rujan već stigao, još nam nije donio one jesenske jake oborine i stvarno zahlađenje pa nam se još uvijek ne stoji pred pećnicom pola dana. Znamo da je pečenje kolača i keksića iznimno opuštajuća aktivnost, no većinom u njoj volimo uživati kada dođe maglovito vrijeme. I baš zato smo vam danas pripremili jednostavan recept za najsočniji biskvitni kolač od jogurta – koji je gotov za samo pola sata posla, a uvijek iznova oduševljava.
Iako obično jogurt kolače volimo kombinirati s višnjama ili marelicama, ova verzija recepta posve je ‘obična’ te se uz nju polsužuje šećer u prahu i svježe voće pri serviranju. Radi se o klasičnoj slastici koju se može uvelike doraditi, no ponekad ju volimo baš zbog njezina vulgaris šarma.
Recept vas čeka u nastavku, a ako ga odlučite pripremiti budite sigurni da će vam ovaj kolač postati omiljeni snack za doručak ili pak uz vruću šalicu čaja u bilo koje doba dana.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Klasični jogurt kolač
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- ½ čaše šećera
- 3 jaja
- ½ limunove korice od jednog limuna
- Šećer u prahu
- Voće po izboru
Postupak pripreme:
- Za početak, u velikoj zdjeli jaja umutite sa šećerom. Dodajte zatim jogurt, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju dodajte još i koricu limuna. Dobro umutite pa uspite u kalup za tortu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta ili dok vam čačkalica iz kolača ne izađe suha. Poslužite posipano šećerom u prahu i uz dodatak svježeg bobičastog voća po izboru.
- Po želji, svježe voće možete staviti i u smjesu kolača prije pečenja, pa tako dobiti kolač s višnjama, borovnicama ili malinama, no ovo je najjednostavnija varijanta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.