Znate li gdje se nalazi ova fotogenična jadranska plaža? Još nije kasno da je posjetite

Mjesto na kojem se šarenilo i morsko plavetnilo spajaju u najšarmantniju kombinaciju.

Ne znamo kad prije smo već došli do sredine rujna, no mi i dalje razmišljamo o ljetu i plažama diljem Jadrana koje želimo posjetiti. Nakon što smo vam ljetos predstavili brojne prekrasne skrivene uvale diljem Lijepe Naše, sada vam otkrivamo i jednu kultnu atrakciju Šibenika, koju možda nikad niste uživo posjetili – a to je prava šteta.

Naime, radi se o legendarnoj plaži Jadrija, smještenoj na samom ulazu u Šibenski kanal. Ova neodoljiva uvala s plažom koja pršti bojama omiljeno je kupalište Šibenčana, a osim što se na njoj možete u blizini stare gradske jezgre kupati u divnom, tirkiznom moru, ovdje se s plaže možete diviti i impozantnom pogledu na tvrđavu sv. Nikole.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sanja Lydia (@sanjalydia)

No, ono po čemu je Jadrija najpoznatija njezine su boje. Sama plaža sastoji se od dva dijela – betonskog i šljunčanog, a na upravo se na betoniranom dijelu plaže nalaze i slavne šarene svlačionice koje su genijalna pozadina za snimanje kasnoljetnih fotografija. Vrckave boje, more i obilje prostora za sunčanje mame turiste na Jadriju, a zanimljivo je i da se u njezinoj neposrednoj blizini nalazi i svjetionik iz 1871., koji je uvršten među spomenike kulture.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Karakaš (@jelenakarakas)

Osim šarenila i plavetnog mora, na Jadriji možete pronaći i obilje sadržaja za cijelu obitelj. Od kafića i beach barova pa sve do pizzerija i fast foodova, ovdje nema čega nema. Sve je podređeno gostima i napravljeno kako biste se optimalno zabavili i odmorili, a dobro je znati da su pored šarenih svlačionica postavljeni i tuševi. Malo dalje od betonskog dijela plaže nalaze se i brojne šljunčane uvale i borove šume koje nude puno hlada posjetiteljima, a pogled će vam pak s morske strane privlačiti otočići Zlarin, Prvić i Lupac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Branka 👑 (@stiklom_po_svijetu)

Sve u svemu, radi se o divnoj lokaciji koju se isplati posjetiti u svako doba godine, a ne samo tijekom špice sezone. Upravo sad, u rujnu, idealno je doba da svratite na Jadriju i snimite prekrasne fotografije. Nema gužve, a retro šarm ove plaže još je izraženiji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ★ Dea ★ (@andrea87dea)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iz Šibenika si ako… (@iz_sibenika_si_ako)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Branimir Grubišić Gruby (@b_grubisich)

PutovanjaHrvatskaZnate li gdje se nalazi ova fotogenična jadranska plaža? Još nije kasno...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram