Volite krimiće i trilere? Svakako bacite oko na ‘Clark’, novu seriju kao stvorenu za bingeanje

Za fanove istinitih priča o zločincima ovo je prava poslastica.

Odavno znamo da su skandinavske serije jako kvalitetne, a sad je na Netflix došla jedna na švedskom jeziku koja nas je odmah zaintrigirala. Naime, radi se o seriji ‘Clark’ u kojoj naslovnu ulogu igra seksi Bill Skarsgård, poznat i kao zao klaun u hororcu Stephena Kinga ‘Ono’.

Dakle, ‘Clark’ je kriminalistička, napeta serija koja radnjom prati slučaj najslavnijeg odmetnika u švedskoj povijesti. Kroz šest epizoda u trajanju od po sat vremena gledatelji će naučiti mnogo o povijesti švedske, ali i upoznati se sa slučajem kriminalca Clarka Olofssona – koji do danas ne prestaje fascinirati javnost. Naime, on je najuspješniji pljačkaš u povijesti te zemlje, a ‘ordinirao’ je 1970-ih i 1980-ih godina.

Serija tako prati njegov put od malenog dječaka koji odrasta u veoma disfunkcionalnoj, toksičnoj obitelji, pa sve do kriminalca i bjegunca iz zatvora. Ono što posebno fascinira u vezi Clarka je to da je upravo on taj koji je nadahnuo naziv za psihološki poremećaj koji danas znamo i kao ‘Stockholmski sindrom’. Radi se, naravno, o stanju u kojem žrtve otmičara razvijaju emocionalnu blisku vezu sa svojim zlostavljačima.

Upravo je Clark izveo talačku krizu u jednoj banci u metropoli Švedske. Opljačkao je trezor te uzeo brojne taoce po svoju ‘zaštitu’ te je prijetio vlastima da će ih sve pobiti.  Uz pomagača pljačkaša Jan-Erika Olssona, Clark je uspio na kraju šarmirati žene koje je držao kao taoce, pa su one na kraju na sudu svjedočile njemu u korist, a ne protiv njega!

Kako biste otkrili u čemu to leži toliki šarm ovog posebnog zločinca, morat ćete pogledati seriju. A možda vas na gledanje dodatno potakne i to što je serija snimana i u Lijepoj Našoj – u Rijeci, Opatiji, Zagrebu i Puli. Zanimljivo, zar ne?

LifestyleKulturaVolite krimiće i trilere? Svakako bacite oko na 'Clark', novu seriju kao...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram