Ako ste tražili razlog za odlazak u Ljubljanu, neka vas ponuka ovaj neodoljivi Harry Potter desert

Desert kojim bismo vrlo rado 'omastili brk'.

Ljubljana kao glavni grad susjedne nam Slovenije po mnogima je najljepši grad cijele regije, a sad osim uživanja u centru grada i okolnim planinama, imate još jedan razlog da se tamo zaputite. Naime, pažnju nam je ukrao jedan ljubljanski obiteljski lokal koji poslužuje slastice i deserte inspirirane Harry Potterom, a koje su u rekordnom roku postale Instagram hit.

Zahvaljujući turistima i food influencerima, pekarnica i slastičarnica ‘Sisters Kurtoš’ upisala se na mapu must-visit gastro destinacija u Ljubljani. Lokal je nastao s ciljem da se lokalcima u Ljubljani ponudi desert koji tradicionalno vežemo uz Prag, klasični trdelnik, no dvije sestre koje vode ovu pekarnicu dale su mu poseban touch i pretvorile u slasticu snova. Trdenlik je poznat i kao kurtoš, odakle i naziv pekarnice.

U ponudi ovog posebnog malog lokala možete pronaći razne vrste ovog deserta, od onog klasičnog s posipom od šećera, preko onog s preljevom od borovnica, onog s karamelom ili vanilijom, no najviše nam je za oko zapeo onaj koji na sebi nosi znakić Harry Pottera, a za kojim vlada i prava pomama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SISTERS KURTOŠ / Ljubljana (@sisterskurtos)

Sam Harry Potter trdelnik sadrži neobične sastojke poput zlatnog šećera, čokoladnog namaza, sladoled od bijele čokolade sa šumskim borovnicama, preljev od borovnica, kremu od vanilije i na vrhu neizostavni Harry Potter čokoladni pečat i, kao ‘trešnjica na kraju’ tu je i jestivi čarobni štapić!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SISTERS KURTOŠ / Ljubljana (@sisterskurtos)

Ako želite saznati gdje se točno u Ljubljani nalazi ‘Sisters Kurtoš’ i kako da ga posjetite te kakve cijene očekivati, posjetite njihovu službenu stranicu i što prije isplanirajte svoj put. Uostalom, do Ljubljane vam treba samo sat i pol vožnje iz Zagreba, mala je to vremenska cijena koju morate platiti da biste uživali u ovom specijalitetu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SISTERS KURTOŠ / Ljubljana (@sisterskurtos)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SISTERS KURTOŠ / Ljubljana (@sisterskurtos)

GastroJolie apetiteAko ste tražili razlog za odlazak u Ljubljanu, neka vas ponuka ovaj...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram