Sanjamo o zimskim blagdanima u New Yorku: ‘Veliku jabuku’ u doba Božića trebate doživjeti barem jednom u životu

Carstvo lampica i ukrasa.

New York je neosporno jedna od najzanimljivijih metropola svijeta. ‘Grad koji ne spava’ pravda svoj nadimak jer ovdje cijele noći i dana možete pronaći nešto za raditi i istraživati. Carstvo nebodera, velikih parkova i umjetničkih kvartova mami na avanture, a najčarobnije doba za posjet New Yorku je doba zimskih praznika.

Prvi puta smo vidjeli Božić u New Yorku kada smo gledali ‘Sam u kući’, a od tada maštamo o posjetu tom gradu u doba božićnih blagdana. Stotine tisuća lampica u tom razdoblju preplave grad čineći ga pravom božićnom bajkom, a brojne slavne lokacije i atrakcije zaogrnu se u specijalno blagdansko ruho.

Osim predivnih ukrasa i vibrantnog stila života kojim ovaj grad odiše, oduševit će vas i božićni programi koji se tijekom Adventa u New Yorku odvijaju svakog dana. Od kićenja božićnog drvca u Rockefeller Centru, preko postavljanja ukrasa duž avenija koje mame osmijehe na lica pa sve do atraktivnih manifestacija u Central Parku i na slavnom Manhattanu.

Zamislite samo da kližete po ledu jezerca u Central Parku ili da pak ispijate kuhano vino dok šećete i razgledavate izloge duž Pete Avenije. Svjedočite brojnim blagdanskim koncertima na otvorenom i na nekoliko dana oživite sve omiljene scene iz božićnih filmova snimljenih u New Yorku, a takvih je puno.

Ako vam se sviđa ideja o ovakvom putovanju, bitno je znati da trenutno iz Zagreba možete letjeti za New York za oko 300 eura, a iako će vas ovakvo putovanje u doba blagdana koštati više nego tijekom ostatka godine – rekli bismo da se isplati ponekad se ‘isprsiti’ i priuštiti si provod života.

U nastavku vam donosimo dio magične atmosphere božićnih praznika u New Yorku. Garantiramo da će vas već od samog pogleda na okićene ulice tog velegrada prožeta osjećaj blagdanskog raspoloženja i veselja. Kako ga onda ne poželjeti iskusiti u stvarnosti?

PutovanjaMeđunarodna putovanjaSanjamo o zimskim blagdanima u New Yorku: ‘Veliku jabuku’ u doba Božića...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram