‘Ništa neobično’ projekt je koji o prihvaćanju sebe priča na drugačiji način: ‘Želimo normalizirati različitost’

U sklopu projekta pokrenut je i istoimeni hashtag #nistaneobicno koji će, nadamo se, uzeti maha u našem javnom prostoru i potaknuti druge da slave svoju autentičnost.

Službeno je započeo projekt Ništa neobično mlade fotografkinje Ene Dragičević (@enaspotting) te aktivista i content creatora Duje Kovačevića (@dujekovacevic). Šest dana, od 24. do 29. listopada, na svojim Instagram profilima objavljuju fotografije i priču koja u nastavcima (ne)posredno adresira pitanja kao što su body positivity, samopouzdanje, emocije, rodni i seksualni identitet.

Ništa neobično priča je o bezuvjetnom prihvaćanju sebe u svim svojim oblicima i trenucima. Ne samo onda kada se volimo, imamo samopouzdanja, snage i volje, kada znamo što želimo i kako to ostvariti. Već i onda kada svoj odraz izbjegavamo u ogledalu, kada sumnjamo u svoje sposobnosti, kad smo skeptični, usamljeni i u strahu. Uvijek, i u tim trenucima, baš uvijek – vrijedimo. Naglasak ovoga projekta je na tome da su tuga i radost, uspon i pad, dio naših života i iskustava, i kao takvi ne bi trebali predstavljati ništa neobično. Baš kao i činjenica da vrijedimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duje (@dujekovacevic)

“Sva tijela nisu ista, sva iskustva nisu ista, sve priče nisu iste. Svi smo različiti. Upravo je zato važno iz više perspektiva pričati o temama koje danas prožimaju društvo i javni prostor. Bilo da progovaramo o body positivityju, prihvaćanju sebe, emocijama, seksualnom ili rodnom identitetu, mislim da je bitno naglasiti kako su to sasvim normalne i prirodne teme. Ne radi se o nečemu vanzemaljskom, ekstravagantnom ili senzacionalnom, već kao što i sam projekt kaže, to nije ništa neobično. Ovime želimo, prije svega, normalizirati različitost” rekao je Duje Kovačević koji posljednjih godinu dana na svojem Instagram profilu objavljuje aktivistički i edukacijski sadržaj vezan za LGBTIQ+ zajednicu, feminizam i body positivity.

Duje i Ena projekt Ništa neobično samostalno su osmislili i proveli kroz period od tri mjeseca. Projekt su u potpunosti proveli sami, bez vanjskih izvora financiranja ili logističke pomoći. U Ništa neobično ugradili su sebe, svoju perspektivu i priču, ispričanu kroz njihov objektiv i njihove riječi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ena (@enaspotting)

“Voljela bih probuditi awareness među ljudima svih zajednica i svih grupa da prihvate sebe i sve oko sebe. Da se probudi taj body positivity i body neutrality način razmišljanja. Iako se i sama borim s dismorfijom, pomažem sebi tako sto surađujem s ljudima svih veličina i proporcija”, rekla je Ena Dragičević, mlada fotografkinja koja je već uspješno provela nekoliko sličnih projekata, progovarajući tako o temama kao što su PCOS, percepcija muškog tijela i body positivity.

U sklopu projekta pokrenut je i istoimeni hashtag #nistaneobicno koji će, nadamo se, uzeti maha u našem javnom prostoru i potaknuti druge da slave svoju autentičnost.

FotoPress
LifestyleZdravlje'Ništa neobično' projekt je koji o prihvaćanju sebe priča na drugačiji način:...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram