Napravite slasne macaronse s genijalnom čokoladnom kremom

Jednostavno i lako - s Gavottes kakao namazom do prefinih slastica.

Vrijeme blagdana se bliži, a možda ste i vi u potrazi za novim, ukusnim a pomalo i fotogeničnim receptima. Možda to još ne znate, ali na hrvatsko tržište stigli su čarobni keksići koji će vas oduševiti!  Osim keksića tu je i savršeni čokoladni namaz za koji, oni koji su ga probali, kažu da je najbolji ikada! Gavottes kakao namaz je mješavina 100% kakaa i komadića Crêpes Dentelle keksića koji mu daju iznenađujuću hrskavu teksturu. Namaz je izdašnog čokoladnog okusa i izvrstan je dodatak palačinkama i drugim slasticama.

Mi ćemo vas danas razveseliti jednostavnim receptom za macaronse koji će oduševiti i vaše ukućane,  a vaše followere učiniti pomalo zavidnima (šala mala!). Recept za najsavršenije Gavottes macaronse osmislio je naš poznati gastro influencer Darko Debić s profila Samo jedan griz – https://www.instagram.com/samo_jedan_griz/

Macarons s Gavottes čokoladnom kremom

Ova smjesa će vam biti dovoljna za 20 prefinih kolačića!

Sastojci

  • 150 bademovog brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 110 g bjelanjaka
  • 150 g kristal šećera
  • Boje po želji

Priprema

Prva smjesa:

150 g mljevenih badema pomiješati sa 150 g šećera u prahu. Ako nije fino mljeven badem, ubaciti brašno badema u multipraktik i još blendati sve zajedno te prosijati.

Dodati 55 g bjelanjka, boju u prahu i sve sjediniti, bez miksanja. Ne trebate miješati dugo.

Druga smjesa

Napraviti sirup – 150 g šećera kuhati s 35 g vode dok sirup ne postigne temperaturu od 118 °C.

Za drugu smjesu miksati 55 g bjelanjaka i lagano ulijevati vrući sirup da se dobije čvrst šaum. Miksati dok se šaum ne ohladi.

Lagano špatulom spojiti obje smjese. Bitno je procijeniti koliko miješati, ne smije biti pretvrdo, a niti premekano. Kada se podigne špatula u zrak smjesa se treba  poput lave lagano slijevati nazad u zdjelu.

Staviti smjesu u slastičarsku vrećicu i oblikovati kružiće promjera 2 cm na silikonskoj podlozi ili papiru za pečenje.  Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se ne stvori “korica” na macaronsima.

Peći macarons u prethodno zagrijanoj pećnici 15 – 18 minuta 150°C.

Ohladiti ih. Gavottes kremu staviti u slastičarsku vrećicu i spajati po dva macaronsa kremom.

Prepustite se slasnim okusima i jedinstvenoj hrskavost!

Proizvodi dostupni na webshopu bazzar.hr. Preporučena informativna cijena 90 gramskog pakiranja kolačića je 17,99 kuna, a namaza 33,99 kn.

GastroReceptiNapravite slasne macaronse s genijalnom čokoladnom kremom

Facebook

99,687FanovaLajkaj