Najljepše od vrhunske umjetnosti na jednom mjestu: Nova izložba Claudea Moneta koju morate posjetiti!

Ako planirate put u Beč ova izložba se mora naći na vašoj listi 'must-visit' mjesta.

Mnogi Hrvati u studenom i prosincu tradicionalno odlaze u Beč kako bi uživali u Adventu i čarima ukrašenog carskog grada. No, ove godine osim u tisućama lampica, bogatim ukrasima i kuhanom vinu možete uživati u još jednom poslastici – umjetničkog tipa.

Naime, u bečkoj dvorani Marx Halle postavljena je izložba koja spaja vrhunsku umjetnost impresionizma i tehnologiju. Radi se o izložbi koja je posvećena radu Claudea Moneta, jednog od glavnih predstavnika francuskog impresionizma, a koja kroz ovu interaktivnu izložbu poprima nove razmjere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

Ova multimedijalna izložba spaja glazbu, arhitekturu i umjetnička djela Moneta u jednu cjelinu, a službeni naziv postava je ‘Monetov vrt’. Ako ju posjetite odvest će vas na putovanje u umjetnikov svijet lopoča, bilja i raskošnog cvijeća, kao i vode i jezera, a osjećat ćete se kao da ste uplovili u bajku.

Koncept ove izložbe je jedinstven i njegova realizacija bila je moguća jedino zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji. Tako će se uz pomoć instalacija i projekcija u kombinaciji s glazbom u ovoj dvorani prikazivati djela Claudea Moneta iz dosad neviđene perspektive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

Prva postaja uključuje posjet Monetovom ateljeu. Posjetitelji se mogu upoznati ne samo s njegovim djelima, već i njegovom percepcijom, tehnikama slikanja i koncepcijom umjetnosti. Sljedeća je postaja insceniran Monetov vrt, svjetski poznat vrt u mjestu Giverny u Normandiji. Vrhunac izložbe čini izbor Monetovih najpoznatijih umjetničkih djela. Sam promatrač, odnosno posjetitelj izložbe nalazi se u središtu izložbe i zapravo postaje dio umjetničkog postava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

Izložba je otvorena u bečkoj dvorani Marx Halle u 3. gradskom okrugu, a može se pogledati sve do 22. siječnja 2023. godine. Sve dodatne informacije saznajte ovdje i dopustite si predivno iskustvo urona u svijet jednog od najvećih umjetnika svih vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monets Garten (@monetsgarten)

LifestyleKulturaNajljepše od vrhunske umjetnosti na jednom mjestu: Nova izložba Claudea Moneta koju...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram