Smagardna bajka u Sloveniji: Ljepotu ovog jezera očaravajuće boje morate doživjeti iz prve ruke

Oaza u podnožju Triglava.

Jesen nas uvijek navede na to da smišljamo nove ideje za izlete u planine. Jednako kao što nas ljeti privlače obalni krajevi i ljepote Jadrana, tako nas tijekom hladnijeg doba godine mame svojim vizurama planinski klanci, zelene rijeke i romantična jezera. Upravo takva jedna lokacija sakrila se u podnožju slovenskog Triglava, a svojom ljepotom osupne svakoga tko je posjeti.

Radi se o smaragdnom jezeru Zelenci, a koje je smješteno na sjevernom rubu Triglavskog nacionalnog parka. U blizini granice s Italijom i Kranjske gore, ovo idilično mjesto prava je oaza netaknute prirode. Smaragdno zelena boja vode ovog jezera očarava na prvi pogled, a okolni pejzaž samo pridodaje ukupnoj ljepoti ovog mjesta. Naime, radi se o jezercu okruženom gustim šumama, brežuljcima, a u daljini i visokim planinskim vrhovima Alpa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cab alexandre (@cab_alexandre)

Samo jezero nikada se ne smrzava, jer temperatura vode cijele godine iznosi oko šest stupnjeva. Zbog toga se ovdje tijekom cijele godine mogu snimiti najljepše fotografije – i kada je okolica zelena i kada je prekrivena snijegom, ova voda će blistati jednakom smaragdnom ljepotom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli James | Travel & Landscape (@johnedwardjames)

Godine 1992. ova je jedinstvena destinacija proglašena rezervatom prirode općine Jesenice. Naime, na ovom se području mogu pronaći brojne zanimljive životinjske vrste, ali i biljke koje rastu samo na ovim područjima. Samo jezero je smješteno u močvarnoj okolici, a do njega vodi drveni romantični putić, odnosno stazica s vidikovcima. Taj drveni put povezuje više malenih jezera koja čine ovaj prirodni kompleks.

Ako dakle ove jeseni ili zime tražite ideju za vikend izlet u prirodu, a ne želite pritom ništa što uključuje pretjerano veranje po planinama ili posebnu opremu, neka se Zelenci nađu na vašoj listi mjesta za posjet. Odličan su izbor za sve uzraste, a svojom ljepotom nikoga neće ostaviti ravnodušnima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ☾ Axie | Voyage & Aventure (@withaxie)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikola Hrestak (@niksa_17)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarah Decoo (@sarah_decoo)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaSmagardna bajka u Sloveniji: Ljepotu ovog jezera očaravajuće boje morate doživjeti iz...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram