Volite i cheesecake i tiramisu? Isprobajte ovaj kolač koji spaja najbolje od ta dva deserta!

Prava delicija.

Cheesecake je jedan od najpopularnijih deserata svijeta, a mnogo za njegovom popularnošću ne zaostaje ni klasični talijanski tiramisu. Ta dva slatka kolača obožavaju ljudi diljem svijeta, a postoje i brojne njihove inačice. Od japanskog fluffy cheesecakea pa sve do tiramisua s jagodama, opcija ima koliko želite, a mi smo sada pronašli jednu koja će oduševiti sve ljubitelje ova dva deserta – jer ih spaja u jedno!

Kremasti cheesecake od kave i čokolade

Naime, za oko nam je zapeo recept za kremasti cheesecake od kave i čokolade, dakle, svjeovrsna inačica tiramisu cheesecakea. Ovaj teksturom prozračan, a okusom bogat kolač zasigurno će vam uljepšati jesenske dane pa vam preporučamo da ga isprobate napraviti čim prije. Ne traži paljenje pećnice!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kelsie (@theitsybitsykitchen)

Tiramisu cheesecake

Sastojci: 

Sastojci za podlogu:

  • 120 g oraha
  • 80 g očišćenih svježih datulja
  • 75 g kakao praha
  • 2 žlice vode
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu: 

  • 680 g sirnog namaza
  • 230 g kiselog vrhnja
  • 200 g šećera
  • 30 ml likera od kave
  • 2 žlice instant kave
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za preljev:

  • 220 g tamne čokolade
  • 75 ml vrhnja za šlag
  • 60 ml likera od kave

Postupak pripreme: 

Za podlogu:

U sjeckalicu povrća dodajte orahe, datulje bez koštica, kakao, ekstrakt vanilije, sol i dvije žlice vode. Blendajte sve dok ne dobijte jednoličnu smjesu. Utisnite dobivenu smjesu u prethodno namašćeni okrugli kalup za torte i stavite u hladnjak na 10 minuta da se stisne.

Za kremu:

Mikserom istucite glatku kremu od sirnog namaza i šećera. Dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati. U manjoj zdjelici pomiješajte instant kavu i liker od kave. Postepeno umiješajte dobivenu tekućinu u sir zajedno s ekstraktom vanilije. Dobivenu smjesu premažite preko ohlađene podloge. Prekrijete tako pripremljeni cheesecake s plastičnom folijom i stavite u zamrzivač da se stvrdne.

Za glazuru:

Pomiješajte liker od kave s vrhnjem i zagrijte ih na štednjaku u loncu. Lagano zagrijanu smjesu prelijte preko nasjeckane čokolade. Topla tekućina rastopit će čokoladu. Pričekajte dvije minute pa promiješajte smjesu. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Premažite glazuru preko ohlađenog cheesecakea i vratite tortu u zamrzivač na hlađenje. Poslužite tortu dobro ohlađenu.

GastroReceptiVolite i cheesecake i tiramisu? Isprobajte ovaj kolač koji spaja najbolje od...

Iz maštaonice Johna Krasinskog stigao je film za cijelu obitelj!

Blitz i CineStar Cinemas su ovoga vikenda bili mjesto smijeha i odlične zabave i atmosfere okupivši  brojne mališane i njihove roditelje povodom premijere filma...

Naša poznata modna stilistica Ivana Pavić priprema proljetno izdanje radionice Stilska jednadžba

Kroz uslugu online stilističkog savjetovanja “Virtual Stylist” razbila je stigmu kako su modni stilisti rezervirani samo za povlaštene i ponudila uslugu koja pred vas servira gotove...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram